Knežević i Jočić se odrekli imuniteta - Volim Podgoricu

Knežević i Jočić se odrekli imuniteta

Poslanici Demokratskog fronta Milan Knežević i Marina Jočić saopštili su da se odriču poslaničkog imuniteta. U parlamentu je u toku rasprava povodom zahtjeva Osnovnog tužilaštva za skidanje imuniteta Kneževiću, Jočić, Milutinu Đukanoviću i Branku Raduloviću.

Svi poslanici DF-a prijavili su se za raspravu. Sjednici prisustvuje i poslanik Aleksandar Damjanović.Marina Jočić je saopštila da se odriče imuniteta.

Jočić: Neka mi ništa ne bude oproštenoJočić: Neka mi ništa ne bude oprošteno

“Velika mi je čast da mi sude sudovi u Crnoj Gori i to će biti najsvjetlija stranica u mojoj biografiji”, kazala je Jočić.

Knežević: Predmet sam vaših frustracija i svakodnevnih opsesijaKnežević: Predmet sam vaših frustracija i svakodnevnih opsesija

Milan Knežević je rekao da je on postao poslanik sa najvećim brojem skinutih imuniteta.

“Potreba DPS-a da nam toliko puta skida imunitete pokazuje slabosti te partije. Predmet sam vaših frustracija i svakodnevnih opsesija i mogu da vam kažem da ste zaslužili sve što sam vam rekao i uopšte se ne kajem. I to nije ništa kako ću tek da vas nazivam. Ovakvu hrpu prijava koja je upućena meni, Andriji Mandiću i Nebojši Medojeviću nemaju ni članovi Kavačkog ni Škaljarskog klana. Ja vam sam dajem imunitet”, rekao je Knežević.

Način na koji je ova tačka uvrštena u dnevni red predstavlja kršenje poslovnika, rekao je DF-ov Predrag Bulatović.

“Mi ćemo učestvovati u raspravi ali je ovo pravno i političko nasilje. Mi ćemo se zato obratiti Ustavnom sudu a nakon toga i Strazburu. Mogli ste elegantnije, u skladu sa procedurom da zakažete ovu tačku”, kazao je Bulatović.

Vuletić: Omogućavamo institucijama da utvrde zaslužuju li poslanici DF-a sankcije Vuletić: Omogućavamo institucijama da utvrde zaslužuju li poslanici DF-a sankcije

Na početku rasprave Milorad Vuletić iz DPS-a kazao je da je vrijeme da se poštuje kultura doma.

“Svima su nam puna usta vladavine prava, a onda se krše propisi i ne poštuju institucije”, kazao je Vuletić.

Administrativni odbor jednoglasno je u utorak podržao zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva za ukidanje imuniteta poslanicima DF-a.

Četvoro poslanika DF-a sumnjiče se za nasilničko ponašanje u holu Skupštine Crne Gore u februaru.

Prenos iz parlamenta možete pratiti na drugom programu TVCG.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com