Zeković saslušan u Tužilaštvu - Volim Podgoricu

Zeković saslušan u Tužilaštvu

Nikšićanin Radojica Zeković, koji slovi za osobu blisku kavačkom klanu, saslušan je juče u okviru istrage koju Tužilaštvo vodi povodom pokušaja njegove likvidacije u podgoričkom naselju Zabjelo, piše Pobjeda.

 

Osim Zekovića, Tužilaštvo je juče posjetio i vlasnik automobila koji je Zeković koristio, a pod koji je bila podmetnuta bomba.

Naime, ekipa za antiterorističke preglede Uprave policije 20. maja deaktivirala je eksplozivnu napravu postavljenu ispod “golfa 5“ (PG FU 954).

Eksplozija je spriječena slučajno, pošto su građani prijavili policiji da dvije maskirane osobe postavljaju sumnjivu napravu ispod jednog automobila na parkingu u Ulici 27. marta u Podgorici.

Čim su primijetili policajce, dvojica muškaraca su se dala u bjekstvo. Uslijedila je potjera i nakon nekoliko minuta jedan od njih, Dejan Deletić, je sustignut i uhapšen, dok je Milan Lješnjak uspio da umakne policiji. Međutim, njemu su lisice na ruke stavljene dva dana kasnije.

Pretragom mjesta podgorička policija je pronašla rukavice, GPS sistem blokator i daljinski upravljač koji služi za aktiviranje eksplozivne naprave.

“Daljim pregledom parking prostora, ispod automobila “golf 5“ podgoričkih tabli pronađena je eksplozivna naprava težine oko 900 grama. Pozvan je tim za PDZ koji je uspješno deaktivirao eksplozivnu napravu”, saopšteno je tada iz policije.

Osim Deletića i Lješnjaka, policija je uhapsila Đorđija Božovića i Stefana Balevića koji se sumnjiče da su učestvovali u planiranju likvidacije Zekovića. Policija traga za Stevanom Stamatovićem, koji se sumnjiči da je bio na čelu kriminalne grupe koja je pripremala likvidaciju Zekovića.

Kako se sumnja, ovaj klan je blisko povezan sa škaljarskom grupom iz Kotora, koja od 2013. vodi rat sa kavačkim klanom zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Španiji.

Sa druge strane, Zeković u spuškom zatvoru služi sedamnaestogodišnju robiju za dvostruko ubistvo. On je, koristeći pogodnosti zbog dobrog ponašanja, iz spuškog zatvora izašao na slobodan vikend. Presudom Višeg suda, koju je izreklo vijeće sudije Mušike Dujovića u avgustu 2010, Zeković je osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva Rakočevića i ukrajinskog državljanina Šuta i ranjavanja Jankovića.

 (Rtcg)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com