PUTIN ŠTEDI AMERE: Mogao bi i više da KAZNIM SAD, ali to bi bilo BOLNO - Volim Podgoricu

PUTIN ŠTEDI AMERE: Mogao bi i više da KAZNIM SAD, ali to bi bilo BOLNO

 

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio da Rusija može da uvede dodatna ograničenja SAD, ali da to, za sada, neće.

 

Komentarišući za rusku medijsku kuću VGTRK pooštravanje američkih sankcija protiv Rusije i ruski odgovor na to, Putin je istakao da Moskva i Vašington i dalje imaju opsežnu saradnju u mnogim oblastima, prenosi Tass.

“Mi imamo šta da kažemo i možemo uvesti ograničenja u takvim sferama naših zajedničkih aktivnosti, što bi bilo veoma bolno za američku stranu. Ali, ne smatram da bi to trebalo učiniti, jer bi to nanijelo štetu razvoju međunarodnih odnosa”, rekao je ruski predsjednik.

Istovremeno, Rojters interpretira da je Putin rekao da bi Rusija mogla da razmotri uvođenje dodatnih mjera protiv SAD, ali da se “za sada” protiv takvim potezima. “Danas sam protiv toga”, istakao je Putin u intervjuu, navodi britanska agencija.

Ruski predsjednik je napomenuo da je Moskva, čak i u trenutnoj teškoj situaciji, posvećena daljoj saradnji sa SAD u oblastima u kojima je saradnja od velikog značaja, navodi ruska agencija.

“Imamo dobre planove za saradnju u kosmosu. Na primjer, i naši i američki istraživači su zainteresovani za moguće zajedničke napore u istraživanju Venere”, istakao je Putin u intervjuu ruskoj televiziji. Takođe, ocijenio je da se stav SAD prema Rusiji neće skoro promijeniti.

“Čekali smo prilično dugo na bilo kakve pozitivne promjene u stavu SAD prema Rusiji, nadali se da će se situacija nekako promijeniti. Ali, po svemu sudeći, ako ikada dođe do promjena, to neće biti skoro. Mislio sam da moramo pokazati da ništa nećemo ostaviti bez odgovora”, zaključio je Putin.

Ruski predsjednik izjavio je juče da 755 američkih diplomata mora da napusti Rusiju nakon što su SAD uvele nove sankcije Moskvi, javio je AFP.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je prethodno od SAD zatražilo da do septembra smanje broj svojih diplomata u Rusiji na 455 – isto koliko Rusija ima u SAD.

Moskva je, inače u petak naložila SAD da smanji broj članova svog diplomatskog osoblja i najavila da će zaplijeniti američku diplomatsku imovinu u dva kompleksa kao odgovor na nove američke sankcije koje su skoro jednoglasnio odobrili i Predstavnički dom i Senat Kongresa SAD, podsjeća Rojters.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com