Početna » NOVOSTI » Društvo » Opet se rasplamsao požar

Opet se rasplamsao požar

Požar na tivatskom dijelu poluostrva Luštica koji je juče bio skoro potpuno lokalizovan, poslijepodne se zbog jakog vjetra i nedesjstvovanja protivpožarnih aviona Direktorata za vanredne situacije crnogorskog MUP-a, ponovno razbuktao.

Vatra se sa područja Građena, istočno od Obosnika gdje je prije dva dana sa hercegnovske teritorije Luštice prešla na tivatsku, počela spuštati i širiti prema dijelu golf kompleksa u izgradnji kompanije Luštica Development, a odatle prema obližnjem selu Gošiči u Krtolima.

Velikim naporima pripadnika Službe zaštite i spašavanja Tivat, Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića i dvije ekipe Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor, te brojnih mještana, požar je kasno poslijepodne stavljen pod kontrolu i spriječeno je njegovo širenje prema Gošićima.

U gašenju je učestvovalo oko 60 ljudi sa 12 vatrogasnih vozila i više cisterni privatnih prevoznika, a tek oko 18 časova u gašenje su se uključili i protivpožarni avioni MUP-a. Oni  imaju samo po jednog raspoloživog pilota, tako da avioni nakon jutarnjeg dejstva po požarištima šitom Crne Gore, popodne bivaju prizemljeni radi odmora pilota.

 (Vijesti)

Check Also

U POŽARU IZGORIO AUTOMBIL

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

PODGORICA: Veliki požar na Zlatici, gašenje otežava jak vjetar (VIDEO)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *