Početna » NOVOSTI » Društvo » Opet se rasplamsao požar

Opet se rasplamsao požar

Požar na tivatskom dijelu poluostrva Luštica koji je juče bio skoro potpuno lokalizovan, poslijepodne se zbog jakog vjetra i nedesjstvovanja protivpožarnih aviona Direktorata za vanredne situacije crnogorskog MUP-a, ponovno razbuktao.

Vatra se sa područja Građena, istočno od Obosnika gdje je prije dva dana sa hercegnovske teritorije Luštice prešla na tivatsku, počela spuštati i širiti prema dijelu golf kompleksa u izgradnji kompanije Luštica Development, a odatle prema obližnjem selu Gošiči u Krtolima.

Velikim naporima pripadnika Službe zaštite i spašavanja Tivat, Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića i dvije ekipe Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor, te brojnih mještana, požar je kasno poslijepodne stavljen pod kontrolu i spriječeno je njegovo širenje prema Gošićima.

U gašenju je učestvovalo oko 60 ljudi sa 12 vatrogasnih vozila i više cisterni privatnih prevoznika, a tek oko 18 časova u gašenje su se uključili i protivpožarni avioni MUP-a. Oni  imaju samo po jednog raspoloživog pilota, tako da avioni nakon jutarnjeg dejstva po požarištima šitom Crne Gore, popodne bivaju prizemljeni radi odmora pilota.

 (Vijesti)

Check Also

U požaru izgorjela vikendica

Na jed­noj od vi­ken­di­ca na Pon­ti Se­lja­no­va u Tiv­tu ju­če oko 15 sa­ti iz­bio je ...

OSUMNJIČENA DVA LICA: Pronađeno šest EKSPLOZIVNIH naprava!

  Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra „Jug“ su pronašli i oduzeli eksplozivne naprave ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *