Početna » NOVOSTI » Društvo » Opet se rasplamsao požar

Opet se rasplamsao požar

Požar na tivatskom dijelu poluostrva Luštica koji je juče bio skoro potpuno lokalizovan, poslijepodne se zbog jakog vjetra i nedesjstvovanja protivpožarnih aviona Direktorata za vanredne situacije crnogorskog MUP-a, ponovno razbuktao.

Vatra se sa područja Građena, istočno od Obosnika gdje je prije dva dana sa hercegnovske teritorije Luštice prešla na tivatsku, počela spuštati i širiti prema dijelu golf kompleksa u izgradnji kompanije Luštica Development, a odatle prema obližnjem selu Gošiči u Krtolima.

Velikim naporima pripadnika Službe zaštite i spašavanja Tivat, Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića i dvije ekipe Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor, te brojnih mještana, požar je kasno poslijepodne stavljen pod kontrolu i spriječeno je njegovo širenje prema Gošićima.

U gašenju je učestvovalo oko 60 ljudi sa 12 vatrogasnih vozila i više cisterni privatnih prevoznika, a tek oko 18 časova u gašenje su se uključili i protivpožarni avioni MUP-a. Oni  imaju samo po jednog raspoloživog pilota, tako da avioni nakon jutarnjeg dejstva po požarištima šitom Crne Gore, popodne bivaju prizemljeni radi odmora pilota.

 (Vijesti)

Check Also

Avionima gase požar iznad Debelog brijega

Ne smiruje se požar u pograničnom pojasu Crne Gore i Hrvatske, iznad Debelog brijega, na ...

PODGORICA: Požar kod Kombinata aluminijuma, sumnja se da je podmetnut

Veliki požar u park šumi preko puta Kombinata aluminijuma lokalizovan je u 18.05 časova, saopštio ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *