Početna » NOVOSTI » Kultura » “Slučajevi pravde” na sarajevskom festivalu

“Slučajevi pravde” na sarajevskom festivalu

Film “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” poslije uspješne svjetske premijere u Herceg Novom ima svoje predstavljanje regionu na prestižnom Sarajevo Film Festivalu.

Ostvarenje u režiji Zorana Markovića Zonja, rađeno po scenariju Aleksandra Radunovića Popaja, biće prikazano u okviru selekcije Predpremijere.

Riječ je o selekciji 29 filmova iz regiona i ostatka Evrope koji svoj bioskopski život počinju na jesen.

“Obradovao nas je poziv organizatora SFF-a jer dolazi ipak od najprestižnijeg festivala u regionu. Organizovani crveni tepih, medijski nastupi i sastanci sa filmskim radnicima koji se bave prikazivanjem i distribucijom filmova je ono što spaja glamur i poslovni aspekt promocije filma. Sve je to uvod u pravi život filma na jesen, a to je prikazivanje početkom oktobra prvo u Crnoj Gori, a par sedmica kasnije i u Srbiji, BiH i Hrvatskoj”, kazao je Marković.

..

Po protokolu festivala, ekipa filma “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” bi trebala u Sarajevu da izađe na crveni tepih u subotu 12. avgusta, oko 19.30 sati, ispred Narodnog pozorišta, a gala premijera upriličena u 21.45 sati u Multiplex Cinema City – Sala 1.

“Poslije projekcije idemo svi na povratnički koncert Letu Štuke u Domu mladih. Dino Šaran je inače autor pjesme ’Zemlja gori’ koju je snimio sa Dubiozom kolektiv, a koja se premijerno našla u filmu. Za tu pjesmu na jesen planiramo da snimimo spot koji će biti lansiran neđe oko podgoričke premijere filma. Soundtrack filma ćemo objaviti na CD-u u isto vrijeme”, istakao je reditelj filma.

Muziku za “Slučajeve pravde” je radio Nemanja Nedeljković iz niškog hip-hop dvojca Stereo Banana, dok se pored dueta Letu Štuke i Dubioze u filmu čuje i jedna pjesma mostarske grupe Zoster.

(Rtcg)

 

Check Also

SLUČAJEVI PRAVDE: Pogledajte kako je bilo na zagrebačkoj premjeri! (FOTO)

Sinoć se u Zagrebu održala svečana premijera crnogorskog dugometražnog igranog filma “The Books of Knjige: ...

Rasprodata i beogradska premijera “Slučajeva pravde”

Nakon što su karte za podgoričku premijeru filma “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” rasprodate ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *