Uprava policije nagađa, nijesu zvali Đokaja - Volim Podgoricu

Uprava policije nagađa, nijesu zvali Đokaja

Toni Đokaj negira sve što je pročitao u medijima u vezi sa prošlonedjeljnim saopštenjem Uprave policije o tome da je on napravio eksplozivnu napravu, namijenjenu neidentifikovanoj osobi, saopštio je njegov advokat Srđan Lješković

“Vijesti su članak o tome objavile  u subotu pod naslovom  ,,Đokaj napravio bombu na daljinski“. 

Lješković tvrdi da je naslovom “povrijeđena pretpostavka nevinosti, načelo optužbe, načelo istine i pravičnosti“. 

“Pobrojaćemo i pokušati ispraviti netačne navode iz vašeg teksta a povodom saopštenja Uprave policije Crne Gore.

Piše da su policajci zatim sproveli brojne operativne i kriminalističke radnje, koje su zajedno sa vještačenjem u Forenzičkom centru, dovele do identifikovanja Đokaja kao osobe koja je izradila eksplozivnu napravu.

Nameće se pitanje samo od sebe zašto Uprava policije nije operativne podatke podijelila sa javnošću, kada su već iznijeli poludokaze i poluistine i na taj način nanijeli i nacrtali metu mom branjeniku na leđa. Postavlja se pitanje zašto se čekalo godinu dana  da se moj branjenik optuži i zar je trebalo godinu dana Forenzičkom centru da nešto nađe, ako je i našao. Eksplozivna naprava je nađena kod  drugog lica dana 29. juna 2016. godine, isti je priznao krivično djelo, i NE nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne, jer je istu izdržao i nalazi se na slobodi.

Dalje se navodi, da je riječ o eksplozivu velike razorne moći čija aktivacija je bila namijenjena određenom, za sada nepoznatom licu“.

Navodi iz saopštenja  Uprave  policije su sama nagađanja, jer kada su već izašli u javnost i optužili na najgori mogući način mog  branjenika, trebali su iznijeti ako imaju informaciju kome, na koji način i kako je bila namijenjena ova eksplozivna naprava, kao i razlog. Da li je moguće da za godinu dana od pronalaska ove naprave i spektakularnog optuženja mog branjenika policija još nema identifikaciju osobe kojoj je navodno život bio ugrožen.

Navodi se da se moj branjenik nalazi u pritvoru, kao član organizovane kriminalne grupe, koja se bavila švercom droge.

Istina je da se moj branjenik nalazi u pritvoru, ali je neistina da je optužen da je član organizovane kriminalne grupe, koja se bavila švercom droge. U ovom predmetu još uvijek nije podignuta optužnica.

Moje čvrsto opredeljenje da je ovaj ,,slučaj“ ako ga uopšte ima  vezan za moga branjenika, trebalo razriješeti na najprofesionalniji i najodgovorniji mogući način, izaći pred javnost Crne Gore sa izvedenim, provjerenim i potvrđenim dokazima a ne iznositi poluistine, poludokaze i nagađanja, pri tom se pozivajući i na jedan način skidajući odgovornost sa sebe i prebacujući  na Tužilaštvo, kratkim objašnjenjem   ,,da će  protiv njega  tužiocu biti dostavljena u redovnom postupku, zbog osnovane sumlje da je počinio krivično djelo  nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kroz osporavani članak se prožima da  je eksplozivna naprava bila namijenjena za ubistvo osobe, na čijoj se identifikaciji radi. Prosto je nevjerovatno da moj branjenik nije optužen osim krivičnog djela  nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i za neko drugo krivično djelo.

Uprava policije je trebalo  prvo tužilaštvu da  dostavi krivičnu prijavu, pa ako tužilaštvo nađe da u krivičnoj prijavi ima elemenata krivičnog djela, samo će pokrenuti postupak i napraviti konferenciju za štampu i pohvaliti policiju za svoj rad. 

Ovako se stiče utisak u javnosti da je moj branjenik počinio krivično djelo koje mu stavljaju na teret, iako nikada nije dao nijednu izjavu povodom ovoga  što mu se stavlja na teret, nikada nije primio nijedan poziv od strane policije ili tužilaštva, a ujedno negira sve ono što je pročitao u dnevnoj i elektronskoj štampi i na portalima, dok je njegovoj porodici nanijeta ogromna šteta, jer se radi o jednoj od najuglednijih porodica u Malesiji”, saopštio je Lješković.

(Vijesti)

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com