Hendikep za Crnu Goru i Budućnost: Suzana Lazović preskače grupnu fazu LŠ i SP 17/08/2017 13:35 - Volim Podgoricu

Hendikep za Crnu Goru i Budućnost: Suzana Lazović preskače grupnu fazu LŠ i SP 17/08/2017 13:35

 

Suzana Lazović do kraja novembra moraće da pauzira, procjena je doktora nakon pregleda koji je obavljen u Njemačkoj.

 

Problemi sa vratnim pršljenovima su jači od prvotimke Budućnosti i jedne od najboljih odbrambenih rukometašica na svijetu, pa će zbog toga preskočiti grupnu fazu Lige šampiona i Svjetsko prvenstvo koje u decembru počinje u Njemačkoj.

“Treba da sečekamo do kraja novembra, takav je oporavak. Za dalje je pitanje kako će ići. Ali, nećemo ništa prije doktora prejudicirati. Nemamo je za grupnu fazu Lige i šampiona, a nemamo je ni za Svjetsko prvenstvo. Što je vrlo ozbiljno. U pitanju su vratni pršljenovi, vdjećemo od kraja novembra kako će se oporaviti”, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić.

Posljednjih sezona pivot „plavih” i crnogorske reprezentacije imala je zdravstvenih problema i problema zbog povreda. Lazovć je više puta „išla pod nož“, u Milanu je čuveni hirurg izvršio zahvat ablaciju, kojom je riješen problem sa nepravilnim radom srca, što nije bilo prvi put, jer je na taj zahvat išla godinu prije kada je imala problema sa koksaki virusom. Kružni napadač podgoričke ekipe operisala je i koljeno… Dosta važnih utamica u klupskom i reprezentativnom dresu je preskočila, a dosta utakmica koje je odigrala na vrhunskom nivou odigrala je jer je stisnula zube.

Ova sjajna igračica imala je još neke pehove, a nema dileme da će „plavima” od oktobra nedostajati na crti. Možda i najviše pod mlađenoj reprezentaciji na Svjetskom šampionatu u Njemačkoj.

Zbog ovog neočekivanog problema, a Lazović je polako još od Kolašina ulazila u treninge, Adžić će morati igru da bazira na mlade igračice Emu Ramusović i Tatjanu Brnović koja se prošle sedmice priključila seniorskom timu nakon završetka juniorskog prvenstva Evrope u Sloveniji. Brnović je bila proglašena za najboljeg pivota šampionata.

Pobjeda

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com