Uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara - Volim Podgoricu

Uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima izazvanim podmetanjem požara na otvorenom, juče lišili slobode N.P. (43) iz Nikšića, zbog sumnje da je počinio tri krivična djela izazivanje opšte opasnosti.

 

Na osnovu kriminalističke obrade sumnja se da je N.P. 28.06.2017. godine izazvao  požar velikih razmjera u mjestu Podbožur, na način što je umišljajno zapalio vatru na otvorenom prostoru, koji požar se kasnije proširio i zahvatio visoko rastinje kao i šumu, šireći se ka brdu Cerovo. Dalje izvršenim provjerama utvrđeno je da su službenici Službe zaštite i spašavanja Nikšić, na lokaciji Podbožur – Osječenica, u cilju gašenja ovog požara imali četiri intervencije, u periodu od 28.06.2017. godine do 18.7.2017. godine, pri čemu je požar izazvao veliku materijalnu štetu.

 

Takođe se sumnja da je N.P. krajem juna 2017. godine podmetnuo požar u mjestu Smrduša, koji je zahvatio veliki prostor i prouzrokovao takođe veliku materijalnu štetu mještanima. Navedeni požar bio je aktivan više dana, pri čemu su službenici Službe zaštite i spašavanja Nikšić na ovom području imali pet intervencija.

 

Kako se dalje sumnja, N.P. je 09.08.2017. godine u mjestu Kamensko podmetnuo požar, koji je dobio veće razmjere i izazvao veliku materijalnu štetu mještanima sela Kamensko. Požar je takođe bio aktivan više dana.

 

Podmetanjem navedenih požara, koji su bili aktivni na području sela Podbožur, Smrduša i Kamensko u dužini i širini od više kilometara, pričinjena je velika materijalna šteta, pri čemu je u opasnost doveden i veći broj objekata mještana navedenih sela.

 

Uviđaj na navedenim lokacijama, u saradnji sa vještakom odgovarajuće struke, po ovlašćenju državnog tužioca u ODT u Nikšiću, izvršili su policijski službenici CB Nikšić.

3 komentara

  1. I do agree with all the concepts you’ve presented in your post. They’re very convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are very short for beginners. May you please lengthen them a bit from next time? Thank you for the post.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com