PODGORICA: Protestni skup ,,Pobuni se – stop nasilju nad životinjama” - Volim Podgoricu

PODGORICA: Protestni skup ,,Pobuni se – stop nasilju nad životinjama”

 

U utorak 22.avgusta (sjutra), sa početkom u 18:30 časova, u Njegoševom parku u Podgorici (na platou kod Njegoševog spomenika), održaće se protestni skup građana i ljubitelja životinja iz Podgorice i drugih crnogorskih gradova. Organizator skupa je NVO Prijatelji životinja Podgorica”, a podržaće ga i većina ostalih organizacija za zaštitu životinja, kaže se u saopštenju ove NVO. 

Povod za ovaj protestni skup su sve učestaliji slučajevi nasilja, masovnog trovanja i ubijanja životinja, koji gotovo uvijek prolaze nekažnjeno, a samo oni rijetki počinioci prolaze sa izuzetno blagim kaznama. Takvo postupanje nadležnih organa samo motiviše počinioce krivičnih djela nad životinjama, da budu još suroviji. Poroblem je i pogrešan pristup lokalnih samouprava u rješavanju problema napuštenih životinja. Da napomenemo da Crna Gora još uvijek nema urađenu bazu podataka za čipovanje svih pasa i mačaka, kao i registrovanje svih odgajivačnica na teritoriji države. Na tome naša organizacija insistira već duže vremena, ali bez konkretnih rezultata, a mišljenja smo da je to ključ rješavanja svih problema. U saradnji sa ostalim organizacijama koje sačinjavaju “Mrežu za zaštitu pasa i mačaka” pokušali smo da sa nadležnim organima pronađemo rješenje za probleme sa napuštenim životinjama, nesavjesnim vlasnicima, ilegalnim odgajivačnicama i sl. ali osim nekih obećanja, ništa više od toga nismo postigli. Zato smo odlučili da uzmemo stvar u svoje ruke i da izvršimo maksimalan pritisak na nadležne. Ovaj protest biće samo početak naših daljih akcija.

Pozivamo sve građane, ljubitelje životinja, nevladin sektor i ostale koji podržavaju naš rad, da nam se sjutra pridruže na protestu. Poziv smo uputili i svim nadležnim državnim i opštinskim institucijama, kao i predstavnicima inostranih Misija u  Crnoj Gori. Takođe pozivamo i sve medije da isprate ovaj događaj i obavijeste javnost o našim zahtjevima i daljim planovima, kao što su to i u prethodnom periodu radili.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com