PODGORICA: Veliki protest Sindikata Odbrane i Vojske Crne Gore na Trgu nezavisnosti! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Veliki protest Sindikata Odbrane i Vojske Crne Gore na Trgu nezavisnosti!

 

 

Sindikat Odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) najavio je juče da će 9. septembra na Trgu nezavisnosti organizovati protest i marš pod sloganom “Za istinu, pravdu i dostojanstvo”, a te aktivnosti, kako su najavili, trajaće do ostvarivanja ciljeva.

 

Povod za okupljanje je nezadovoljstvo nezakonitim prestankom profesionalne službe u Vojsci većem broju vojnika po ugovoru, a cilj protesta i marša, kako su istakli, da se izvrši javni pritisak na nadležne institucije da sprovedu hitnu, potpunu i transparentnu istragu u vezi sa prestankom profesionalne službe u Vojsci za veći broj vojnika “pod sumnjivim okolnostima” i da se prema činjeničnom stanju preduzmu odgovarajuće zakonske mjere.

“Povod protesta i marša je pasivan odnos nadležnih državnih organa i institucija na utvrđivanju činjeničnog stanja i potpuna opstrukcija socijalnog dijaloga od Ministarstva odbrane”, kaže se u saopštenju.

Cdm

2 komentara

  1. Xexeexe, umjesto da nam vojska tobos napreduje, da se plate povecaju, ili uslovi ulaskom u NATO… Oni i onako desetkovanu i osiromasenu vojsku jos masovno otpustaju? Majkama ukinute naknade, pdv povecan, gorivo astronomsko, ljudi imate li vi oci i usi? Ili vjerujete slijepo onom udbasu Dulu Radijatoru i Milu mafijatoru iz Dubaia…. Okle Lomi zna sto su problemi u Crnoj Gori kad on nije procitao dvije knmjige u zivotu, ne zna da bekne engleski, ne zna kompjuter da upali… Samo zna da trosi iz drzavne kase i sprda se sa Crnogorcima! Dokle stoko od naroda? Dokle ces da glasaz oloshe iz DPS sekte?

  2. I ran into this page mistakenly, surprisingly, this is a great website. The site owner has carried out a superb job of putting it together, the info here is really insightful. You just secured yourself a guarenteed reader.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com