Johanes Han na nezvaničnom sastanku predsjednika vlada zemalja zapadnog Balkana - Volim Podgoricu

Johanes Han na nezvaničnom sastanku predsjednika vlada zemalja zapadnog Balkana

 

Johanes Han, Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, otputovaće u Drač (Albanija) 26. avgusta, gdje će prisustvovati neformalnom sastanku predsjednika vlada zemalja Zapadnobalkanske šestorke.

Fokus sastanka će biti na pospješivanju sprovođenja obaveza preuzetih u julu 2017. godine na Samitu u Trstu, posebno Akcionog plana za produbljivanje ekonomske integracije u regionu. Regionalna ekonomska zona dogovorena na Samitu u Trstu pružiće nove prilike, kako za kompanije tako i za građane, te osnažiti ekonomski rast i tržište rada. Sljedeći konkretni koraci će uključivati: uzajamno priznavanje stručnih kvalifikacija, utvrđivanje i ukidanje birokratskih i regulatornih prepreka koje ometaju trgovinu i investicije u regionu, uspostavljanje regionalnog dijaloga o digitalnoj transformaciji, te pokretanje pregovora o mehanizmu za rješavanje sporova.

Evropska komisija snažno podržava regionalnu saradnju na zapadnom Balkanu kao sastavni dio njihove perspektive pristupanja EU, i to kroz značajna ulaganja u infrastrukturu koja povezuje region, ekonomiju i ljude unutar samog regiona, kao i saradnju između zapadnog Balkana i Evropske unije.

2 komentara

  1. A powerful share, I simply given this onto a colleague who was doing a bit of evaluation on this. And he the truth is bought me breakfast because I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love studying extra on this topic. If attainable, as you turn into expertise, would you mind updating your blog with more details? It’s extremely helpful for me. Big thumb up for this blog post!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com