PUT PG – BAR: Podgoričanin vozio 200 km/h! - Volim Podgoricu

PUT PG – BAR: Podgoričanin vozio 200 km/h!

Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja juče su registrovali nekoliko teških saobraćajnih prekršaja, saopšten je portalu Volim Podgoricu iz Uprave policije.

Od tih prekršaja izdvajamo prekoračenje brzine upravljanja vozilom koja je iznosila 201 km/h. Naime, S.Š. (24) iz Podgorice je upravljao vozilom marke „BMW“, podgoričkih registarskih oznaka. On se ovim vozilom kretao magistralnim putem Bar – Podgorica, gdje je oko 23,10 časova zaustavljen od strane službenika ove Grupe u mjestu Goričani u Zeti, zbog prekoračenja brzine.

Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 201 km/h, a ograničenje na ovoj dionici puta je 80 km/h.

Protiv pomenutog vozača je Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava iz člana 318 stav 1 tačka 1 ZOBS-a, a vozaču je privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka. 

 

Pripadnici saobraćajne policije Centra bezbjednosti Bar su takođe juče oko 18,00 časova lišili slobode D.A. (35) iz Bara jer je prilikom saobraćajne kontrole na lokalnom putu u naselju Šušanj zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke „Renault“, barskih registarskih oznaka, pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 3,57 g/kg. O lišenju slobode D.A. je upoznat dežurni sudija Suda za prekršaje Baru po čijem nalogu je ovo lice privedeno tom sudiji na dalju nadležnost, uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja ZOBS-a.

 

Pripadnici saobraćajne policije su tokom jučerašnjeg dana inače, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, izdali 621 prekršajni nalog, podnijeli 53 prekršajne prijave, oduzeli 32 vozačke dozvole kao i 9 pari registarskih oznaka. Takođe, u prethodna 24 časa lišeno je slobode 6 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

 

Imajući u vidu da je ljetnja turistička sezona pri kraju, te da će značajan broj turista tokom predstojećeg vikenda napustiti Crnu Goru, što će dodatno povećati frekvenciju saobraćaja na našim putevima, još jednom upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i time pokažu svoj odgovoran odnos prevashodno prema sebi, drugim učesnicima u saobraćaju i društvenoj zajednici.    

 

Takođe, imajući u vidu da naredne sedmice počinje školska godina apelujemo na roditelje djece predškolskog uzrasta koja tokom dana borave u vrtićima, kao i na roditelje djece školskog uzrasta, da posebnu pažnju obrate na bezbjednost djece prilikom odlaska i povratka iz škola – vrtića, te da ulože dodatne napore u cilju predupređenja neželjenih posljedica, a posebno u smislu da prevoz djece vrše u skladu sa odredbama člana 24 i 25 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Ovim članovima Zakona je propisano, podsjećamo, da se dijete do 5 godina starosti mora prevoziti u bezbjednosnom sjedištu odnosno korpi koja je za vozilo pričvršena sigurnosnim pojasom vozila ili posebnim kopčama u vozilu, osim u vozilima za javni prevoz putnika, kao i to da se dijete mlađe od 12 godina ne smije prevoziti u motornom vozilu na prednjem sjedištu (član 25 ZOBS-a). Takođe, podsjećamo da su, shodno odredbama člana 24 ZOBS-a, vozač i putnici u motornom vozilu dužni da u saobraćaju na putu koriste sigurnosni pojas na način koji je predvidio proizvođač vozila.

 

Upozoravamo sve učesnike u saobraćaju, naročito roditelje vozače, da će policija  u narednom periodu pojačati aktivnosti, kako bi se omogućio veći stepen bezbjednosti djece učesnika u saobraćaju, kroz sprovođenje akcija pojačane kontrole saobraćaja, naročito u zonama škola i vrtića.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com