“Sokolovi” pregazili Kazahstan - Volim Podgoricu

“Sokolovi” pregazili Kazahstan

Demonstracija sile “sokolova” u Astani – Crna Gora pobijedila je Kazahstan 3:0 i upisala četvrti trijumf u sedmom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 

Velika tri boda osvojio je naš tim u borbi za plasman u baraž za Mundijal, a Kazahstan se pokazao kao rival koji leži “sokolovima” jer su ga u Podgorici pobijedili sa 5:0.

Od starta je Crna Gora krenula ofanzivno. Udarac Jovetića odbranio je Lorija, a potom se Bećiraj u dvije dobre prilike poslije dodavanja nove desetke Monaka nije dobro snašao.

Ipak, poslije pola sata, Crna Gora je povela. Jovetić je uposlio Vešovića, a fudbaler Rijeke munjevito utrčao i elegantno poentirao.

Potom je Kuat pogodio prečku Petkovića, ali je naš tim sa prednošću dočekao odmor.

Krenuli su potom ofanzivno ka golu “sokolova” domaći, imali jednu dobru šansu, a onda je na scenu stupio Marko Janković.

Dva puta je perfektno u 53. i 10 minuta kasnije izvodio slobodne udarce, a Bećiraj i Simić glavom pogađali za ubjedljivu pobjedu Crne Gore, koju je u finišu pogodio da učini još većom Mugoša, kada je poslije čarobne akcije Ivanića pogodio prečku.

Crnogorska selekcija sada je čvrsto na drugom mjestu, a u ponedjeljak (20.45) će dočekati Rumuniju.

Nema sumnje da nas čeka pravi fudbalski spektakl, a jedini problem selektoru Tumbakoviću predstavlja činjenica da zbog parnih kartona neće moći da računa na Marka Simića.

Međutim, niko ne sumnja da će pod Goricom biti vatreno i da će se ovih dana u Podgorici tražiti karta više za meč “sokolova”.

Kazahstan – Crna Gora 0:3

Vešović 31, Bećiraj 53, Simić 63.

Astana arena, sudija: Sebastijen Delferier (Belgija)

Kazahstan: Loria, Bejsebekov, Lodvinenko, Ahmetov, Šomko, Žukov, Kuat, Sujumbajev, Nurgalijev, Mužikov, Murtazajev.

Crna Gora: Petković, Marušić, Savić, Simić, Tomašević, Kosović, Vukčević, Vešović, Janković, Jovetić, Bećiraj.

Tok meča:

Kraj u Astani, sjajna Crna Gora ubjedljivo je pobijedila Kazahstan sa 3:0.

90′- Zicer za Jankovića na dodavanje Ivanića, ali je htio da lobuje golmana Astane, koji je bio oprezan.

87′- Kakav prodor Ivanića po desnom boku, provukao je loptu između nogu beku domaćih, uposlio Mugošu, koji je zatresao prečku.

84′ – Stefan Mugoša mijenja Fatosa Bećiraja.

79′- Crna Gora rutinski čuva prednost, jedino se treba paziti od oštrih startova reprezentativaca Kazahstana.

72′- Zverotić mijenja Jovetića, kapitena treba sačuvati za Rumune u ponedjeljak.

63′-GOOOLL! Marko Simić. Još jedan perfektan centaršut Janković i gol glavom štopera naše selekcije!

54′- Kosović više ne može, svakako je bio rovit. Mijenja ga Mirko Ivanović.

53′-GOOOOLLL! Fatos Bećiraj! Treća sreća! Poslije dvije neiskorišćene šanse treću je u gol pretvorio naš napadač. Odlično je opet Janković izveo slobodan udarac, a ofanzivac moskovskog Dinama glavom poentirao!

51′- Murtazajev glavom poslije prekida, Petković odbija u polje. Potom nova akcija Kazahstana i intervencija Tomaševića u posljednji čas ispred Kuata. Incijativa domaćih na startu nastavka.

46′- Nastavljen je susret u Astani. “Sokolovi” vode golom Marka Vešovića.

45′- Probao je Jovetić iz slobodnjaka sa skoro 30 metara, odbio je golman Kazahstana. Tri minuta nadoknade u prvom dijelu.

43′- Žuti za Simića, preskočiće meč sa Rumunijom u ponedjeljak, problem za selektora Tumbakovića.

38′- Opasnost pred našim golom, Kuat je dobro skočio poslije centaršuta sa lijeve strane i pogodio stativu!

31′-GOOOOLLLLLLL! Marko Vešović! Njegov prvijenac u crvenom dresu. Asistencija Jovetića za fudbalera Rijeke, koji je potom pobjegao jednom igraču rivala i prebacio Loriju. Efektan pogodak našeg krila!

24′-Janković je izveo slobodan udarac, a Simić glavom iz teške pozicije prebacio gol.

21′- Oštar start Nurgalijeva nad Vukčevićem za žuti karton.

18′- Poslije kornera za Kazahstan glavom je šutirao Ahmetov, ali je Petković uspio da odbije u polje. Prva prilika za Kazahstan.

17′- Problemi za domaćeg selektora. Povrijedio je Žukov, zamijenio ga je Bajžanov.

12′- Opet velika prilika za Bećiraja. Odličan pas Jovetića, ali je izblokiran naš napadač u dobroj poziciji. Treća opasna situacija pred golom Kazahstana.

7′- Nova opasnost za Kazahstance. Sjajan pas Jovetića, Bećiraj je bio u prilici, ali mu je loptu prije šuta ka golu rivala odnio Šomko.

4′- Prvo uzbuđenje pred golom Kazahstana. Poslije ubacivanja Jankovića i odbijene lopte, odličan udarac Jovetića i veoma dobra intervencija golmana domaćih Lorije.

1′-Počela je utakmica u Astani.

Duel u Astani jedan je od najvažnijih za “sokolove” u ovom ciklusu i eventualni trijumf približio bi ekipu Ljubiše Tumbakovića plasmanu u baraž.

U prvom dijelu kvalifikacija Crna Gora je potpuno razbila Kazahstan u Podgorici 5:0, ali će sada biti teže pred navijačima protivnika i na terenu sa vještačkom travom.

Od 20.45 u našoj grupi igraće još Danska i Poljska, odnosno Rumunija i Jermenija.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com