STANIŠIĆ NASTAVIO SA PRIJETNJAMA : „Čuvaj se, Aleksa, treba da te bude strah” - Volim Podgoricu

STANIŠIĆ NASTAVIO SA PRIJETNJAMA : „Čuvaj se, Aleksa, treba da te bude strah”

De­mo­krat­ska Cr­na Go­ra pod­ni­je­la je ju­če vr­hov­nom dr­žav­nom tu­ži­o­cu Ivi­ci Stan­ko­vi­ću kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv Go­ra­na Sta­ni­ši­ća iz Moj­kov­ca zbog pri­jet­nji da će ba­ci­ti bom­bu na nji­ho­ve stra­nač­ke pro­sto­ri­je u tom gra­du. De­mo­kra­te Sta­ni­ši­ća te­re­te da je ti­me po­či­nio kri­vič­no dje­lo ugro­ža­va­nje si­gur­no­sti.

– Da­na 12.9. oko 15 ča­so­va iz vo­zi­la džip cr­ne bo­je, mar­ke „land ro­ver dis­ka­ve­ri 3“, re­gi­star­skih ozna­ka MK AE306, za­u­sta­vlje­nog is­pred pro­sto­ri­ja De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re, u uli­ci Nje­go­še­va bb, u Moj­kov­cu, Sta­ni­šić je upu­tio pri­jet­nju da će ba­ci­ti bom­bu na pro­sto­ri­je De­mo­kra­ta u Moj­kov­cu, i ru­ko­vod­stvu De­mo­kra­ta upu­tio niz uvre­da i psov­ki. Istog da­na, u 19.42 ča­sa, na­zvao je te­le­fo­nom Alek­san­dra Bo­gav­ca, čla­na OO De­mo­kra­ta Moj­ko­vac, i tom pri­li­kom, iz­me­đu osta­log, na naj­vul­gar­ni­ji na­čin vri­je­đao Alek­su Be­či­ća i za­pri­je­tio „da će mu Alek­sa Be­čić pla­ti­ti”. Da­na 13.9. na svom fej­sbuk pro­fi­lu po­sta­vio je ob­ja­vu u ko­joj je, iz­me­đu osta­log, di­rekt­no se obra­ća­ju­ći pred­sjed­ni­ku De­mo­kra­ta Alek­si Be­či­ću, na­veo: „Ra­zu­mi­jem tvoj strah, i tre­ba da te bu­de, jer oni ko­ji la­žu tre­ba da se bo­je za se­be… za­to se ču­vaj ili tra­ži oprav­da­nje kod svog po­slo­dav­ca. (…) Alek­sa, že­lim ti sve naj, naj naj ali go­re, jer si i sam ka­ko vi­dim baš naj­go­ri”. Ti­me je po­či­nio kri­vič­no dje­lo ugro­ža­va­nje si­gu­r­no­sti – pi­še u kri­vič­noj pri­ja­vi ko­ju je pot­pi­sao Vla­di­mir Vu­jo­vić, di­rek­tor De­mo­kra­ta.

U obra­zlo­že­nju se na­vo­di da su se u po­me­nu­tom vo­zi­lu, po­red vo­za­ča, na­la­zi­la još če­ti­ri li­ca.
– Ta­da je, sa sje­di­šta vo­za­ča, ne iz­la­ze­ći iz vo­zi­la na ko­jem je bi­lo spu­šte­no su­vo­za­če­vo sta­klo, Go­ran Sta­ni­šić upu­tio ri­je­či: „Šta ima­te pro­tiv Mar­ko­vi­ća? Bom­bu će­mo vam ba­ci­ti”, da bi za­tim Alek­si Be­či­ću i Bo­ri­su Bog­da­no­vi­ću upu­tio niz uvre­da i naj­vul­gar­ni­jih psov­ki. Pri­jet­nje, uvre­de i psov­ke ču­li su i osta­li ak­ti­vi­sti De­mo­kra­ta, ko­ji su se na­la­zi­li u stra­nač­koj kan­ce­la­ri­ji ko­ja se na­la­zi u pri­zem­nom di­je­lu objek­ta, ne­po­sred­no do tro­to­a­ra uli­ce na ko­joj je bi­lo za­u­sta­vlje­no vo­zi­lo, a vra­ta su bi­la otvo­re­na – na­vo­di se u pri­ja­vi.
Uz kri­vič­nu pri­ja­vu tu­ži­la­štvu je do­sta­vljen i vi­deo-sni­mak in­ci­den­ta.
– Na­zna­če­nim kri­mi­nal­nim rad­nja­ma, pri­jet­njom da će ba­ci­ti bom­bu na pro­sto­ri­je De­mo­kra­ta u Moj­kov­cu, pri­jet­njom, uvre­da­ma i psov­ka­ma upu­će­nim pred­sjed­ni­ku De­mo­kra­ta Alek­si Be­či­ću, funk­ci­o­ne­ri­ma i čla­no­vi­ma De­mo­kra­ta u Moj­kov­cu, Go­ran Sta­ni­šić je ugro­zio si­gur­nost Alek­se Be­či­ća, funk­ci­o­ne­ra i čla­no­va De­mo­kra­ta. Na­po­mi­nje­mo da je ovo po­sled­nja u ni­zu, ali i naj­o­zbilj­ni­ja pri­jet­nja upu­će­na fun­cki­o­ne­ri­ma i čla­no­vi­ma De­mo­kra­ta. Na­kon in­ci­de­na­ta i na­pa­da or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la na De­mo­kra­te u pred­ve­čer­je lo­kal­nih iz­bo­ra u Her­ceg No­vom, po­sle pri­jet­nji Sa­vje­ta mla­dih DPS Ko­tor da će lin­čo­va­ti pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Ko­tor Vla­di­mi­ra Jo­ki­ća, i na­kon ko­men­ta­ra ak­ti­vi­ste DPS-a da De­mo­kra­te „tre­ba da za­vr­še u kre­ču”, a za ko­je kri­mi­nal­ne rad­nje do sa­da ni­ko ni­je od­go­va­rao, usli­je­di­le su pri­jet­nje bra­će pre­mi­je­ra Mar­ko­vi­ća da će nas sve po­bi­ti i pri­jet­nja Go­ra­na Sta­ni­ši­ća da će ba­ci­ti bom­bu na pro­sto­ri­je De­mo­kra­ta u Moj­kov­cu. Zah­ti­je­va­mo i oče­ku­je­mo da nad­le­žni dr­žav­ni tu­ži­lac, po ovoj kri­vič­noj pri­ja­vi, hit­no spro­ve­de od­go­va­ra­ju­će iz­vi­đaj­ne rad­nje i pri­ku­pi po­treb­na oba­vje­šte­nja i pre­du­zme dru­ge mje­re iz okvi­ra svo­jih nad­le­žno­sti, utvr­đe­nih Za­ko­nom o kri­vič­nom po­stup­ku, i na­kon to­ga po­kre­ne po­stu­pak kri­vič­ne od­go­vor­no­sti pro­tiv pri­ja­vlje­nog li­ca, zbog po­sto­ja­nja osno­va­ne sum­nje da je po­či­ni­lo kri­vič­no dje­lo ugro­ža­va­nje si­gur­no­sti – za­klju­ču­je se u kri­vič­noj pri­ja­vi De­mo­kra­ta.

Iz te par­ti­je re­a­go­va­li su i na sta­vo­ve DPS-a po­vo­dom in­ci­de­na­ta, is­ti­ču­ći da se dže­lat po­ku­ša­va pred­sta­vi­ti kao žr­tva.
– Va­šim po­sled­njim sa­op­šte­njem tra­ži­te da se is­pi­ta da li je bi­lo pro­vo­ka­ci­ja, a ne tra­ži­te da se is­pi­ta­ju pri­jet­nje ubi­stvi­ma, dva pu­ta, a on­da i pri­jet­nja bom­ba­škim na­pa­dom na­o­či­gled cje­lo­kup­ne jav­no­sti. Ne da ni­je­ste tra­ži­li da se is­pi­ta­ju pri­jet­nje, ne­go ih i odo­bra­va­te. Za­što? Pa, ja­sno je, za­to što su one i iz­re­če­ne u va­še ime, sa­mo iz usta kri­mi­na­la­ca, ko­ji su, do­du­še, na ni­žem ran­gu u toj ma­fi­ja­škoj pi­ra­mi­di. Za­klju­čak – DPS bra­ni svo­je kri­mi­nal­ce. Za­što? Mo­žda za­to što se na vi­deo-snim­ku ver­bal­nog na­pa­da Sta­ni­ši­ća i dru­ži­ne na De­mo­kra­te vi­di član Op­štin­skog od­bo­ra DPS-a Moj­ko­vac De­jan Fi­li­po­vić, ko­ji ru­kom po­kri­va li­ce, ka­ko ga ka­me­ra ne bi sni­mi­la. To je do­kaz da je ak­ci­ja sa na­mje­rom za­pla­ši­va­nja i ši­re­nja stra­ha una­pri­jed smi­šlje­na i is­pla­ni­ra­na i da je na­lo­go­da­vac Du­ško Mar­ko­vić – na­gla­si­le su De­mo­kra­te u sa­op­šte­nju.

Do­da­ju da će Go­ran Sta­ni­šić ima­ti pri­li­ku da na su­du po­ja­sni ka­ko je to mi­slio da će „Be­čić da mu pla­ti“.
– Go­spo­do iz OKG DPS, zna­mo mi da sva­ki slo­bo­do­um­ni čo­vjek, ko­ji se ne po­vi­nu­je pra­vi­li­ma i ar­ši­ni­ma va­še kri­mi­no­ge­ne or­ga­ni­za­ci­je i ko­ji se bo­ri za pri­je­ko po­treb­ne pro­mje­ne u ovom dru­štvu, pro­vo­ci­ra vas i ti­me što di­še. Šta da vam ra­di­mo – na­vik­ni­te se na sve broj­ni­je De­mo­kra­te i na sve če­šće po­ra­ze od nas. Zna­mo da vas je ner­vo­za uhva­ti­la, ali ne­moj­te da mi­sli­te da vas se ije­dan ča­stan čo­vjek u Cr­noj Go­ri pla­ši. De­mo­kra­te po­naj­ma­nje. Da­kle, ako je ne­ko do­sad imao di­le­mu da li ste stvar­no or­ga­ni­zo­va­na kri­mi­nal­na gru­pa, da­nas je tu di­le­mu raz­ri­je­šio. Na na­še ru­ko­vod­stvo po­sla­li ste pra­ve kri­mi­nal­ce da kao iz kri­mi­nal­nih fil­mo­va, u cr­nom dži­pu, do­la­ze i pri­je­te da će nam ba­ci­ti bom­bu. Ako ste mi­sli­li da će­te nas ovim kri­mi­nal­nim ak­ci­ja­ma za­u­sta­vi­ti, grd­no ste se pre­va­ri­li. Pro­iz­ve­li ste kon­tra­e­fe­kat i kod nas, ali i kod gra­đa­na – na­sta­vi­će­mo još že­šće i još od­luč­ni­je da se bo­ri­mo pro­tiv vas, dok svi kri­mi­nal­ci u va­šim re­do­vi­ma ne za­vr­še iza re­še­ta­ka. Va­še pri­jet­nje ne mo­gu nas upla­ši­ti i iz raz­lo­ga što ste vi ma­nji­na od ne­ko­li­ko sto­ti­na kri­mi­nal­nih fa­mi­li­ja, a mi smo ve­ći­na od 600.000 ča­snih i po­šte­nih gra­đa­na – na­gla­ša­va se u sa­op­šte­nju.

De­mo­kra­te tvr­de „DPS je ovim po­ka­zao ne­moć i strah od po­li­tič­kog kra­ja ko­ji vam se baš pri­ma­kao, a mi smo svo­jim re­ak­ci­ja­ma po­ka­za­li ko­li­ka je, u stva­ri, nad­moć De­mo­kra­ta nad or­ga­ni­zo­va­nom kri­mi­nal­nom gru­pom ko­ju vi iz DPS-a pred­vo­di­te”. Još jed­nom su naj­o­štri­je osu­di­li skan­da­lo­zne pri­jet­nje smr­ću ko­je je pre­mi­je­rov brat Ve­li­zar Mar­ko­vić upu­tio no­vi­na­ru „Da­na” Vla­di­mi­ru Ota­še­vi­ću.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com