Lijek “Glivec” u apotekama tek od oktobra - Volim Podgoricu

Lijek “Glivec” u apotekama tek od oktobra

Lijek “Glivec” trenutno je deficitaran zbog kašnjenja u isporuci, a dostupan će biti u crnogorskim apotekama tek od 10. oktobra, saopšteno je Dnevnim novinama iz Zdravstvene ustanove apoteke Crne Gore “Montefarm”.

Riječ je o lijeku koji se koristi pri liječenju odraslih i pedijatrijskih pacijenata oboljelih od nekoliko tipova leukemije, kao i od pojedinih tipova gastrointestinalnih tumora. Lijek se nalazi na pozitivnoj listi ljekova i izdaje se na recept.

“Obavještavaju se građani da zbog kašnjenja u isporuci, od strane proizvođača, lijek „glivec“ kapsule 120 x 100 mg za određene pacijente koji nijesu podigli terapiju u septembru, neće biti dostupan do 10. oktobra, kada se očekuju dovoljne količine za sve pacijente”, navodi se u saopštenju “Montefarma” dostavljenom Dnevnim novinama.

Lijeka “glivec” inače, prema saznanjima Dnevnih novina, nema ni u većini privatnih apoteka. Kako su nam kazali u jednoj prvatnoj apoteci u Podgorici, postoji mogućnost njegovog naručivanja, ali u tom slučaju apoteka uzima depozit.

“Cijena lijeka u prodaji je 2.805,50 eura. Mi ga u apoteci nemamo, ali postoji mogućnost da se naruči. U tom slučaju, moramo uzeti depozit zbog njegove visoke cijene”, kazali su DN u ovoj apoteci i dodali da bi iznos depozita bio pola ukupne cijene lijeka.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com