Osmatranje neba iznad Podgorice: Prijavite se i kroz teleskope zavirite u galaksije Sunčevog sistema - Volim Podgoricu

Osmatranje neba iznad Podgorice: Prijavite se i kroz teleskope zavirite u galaksije Sunčevog sistema

U okviru tradicionalne  manifestacije “Dani fotografije “ koju organizuje fotografska oganizacija “ Photo CG “ u tržnom centru”Delta “ danas su se predstavili i članovi Crnogorskog astronomskog društva . Na svom štandu su izložili dvadesetak  astro-fotografija velikog formata i tri teleskopa  sa prilično dobrom i kvalitetnm optikom .

Crnogorsko astronomsko društvo će u okviru predstojeće manifestacije “ Dani nauke “ u periodu od 09.-11. oktobra , u saradnji sa Ministarstvom nauke organizovati i prvo javno osmatranje noćnog neba iznad Podgorice sa terena A.D. “Plantaže “ koji pružaju dobre uslove za osmatranje jer su udaljeni od gradskih svijetala . Publika će imati priliku da kroz  postavljene teleskope zaviri u galaksije i prostor našeg Sunčevog sistema kao i da dobije detaljnije informacije iz astronomije .

Prijavljivanje za ovaj interesantni događaj  se vrši dostavljanjem kontakt podataka na e-mail : [email protected]  , sa obaveznim brojem telefona kako bi zainteresovani bili kontaktirani od stane organizatora  radi dogovora o detaljima . Broj posjetioca je ograničen na 50 i prednost će imati organizavane grupe .

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com