SAŠA ĐORĐEVIĆ: Jović spreman za finale! - Volim Podgoricu

SAŠA ĐORĐEVIĆ: Jović spreman za finale!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je polufinale Evropskog prvenstva protiv Rusije možda bio i najteži meč koji je vodio.

“Moj ponos i neizmjerna zahvalnost prema ovim momcima koji nose dres reprezentacije, svima u stručnom štabu, u Savezu, svima koji su dali svoj doprinos ovom zajedničkom uspjehu je neizmjerna. Ovih dvanaest momaka nijedan trening nije preskočilo od kada smo se skupili, imali su veliku želju, posvećenost radu… Najviše zasluga imaju igrači, oni su ratnici i pobjednici”, rekao je Đorđević novinarima u Istanbulu.

“Mnogo teška utakmica. Ovo je bila možda najteža utakmica koju sam ikada vodio. Prepuna emocija, tenzija… Jako sam ponosan”, dodao je selektor Srbije.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je sinoć u Istanbulu pobijedila Rusiju sa 87:79. Protivnik Srbije u finalu biće Slovenija, koja je do posljednjeg meča na šampionatu stigla bez poraza.

“Mirni smo, staloženi, bili smo ovdje, znamo šta nas čeka. Igramo protiv najbolje ekipe na šampionatu. Igraju košarku punu talenta, tehnike, vica, ljepote. Na nama je da na svaki način odgovorimo na to. Zasluženo su u finalu. Moramo da se usredsredimo na to što nas čeka”, rekao je Đorđević.

Stefan Jović spreman za finale

Plejmejker srpske reprezentacije Stefan Jović igraće u finalu protiv Slovenije, prenosi B92.

Kako navode, stigli su rezultati magnetne rezonance koja je potvrdila da je Jović na utakmici protiv Rusije doživio “samo” distorziju zgloba. Pošto povreda nije ozbiljnija, Jović će biti u sastavu za okršaj protiv Slovenaca.

“Poslije svega što se dogodilo moramo da vodimo računa kad prelazimo ulicu, da ne prelazimo na žuto, nego na crveno, da gledamo u rupe, da se nešto ne desi. Da mijenjamo ulje na autobusu, samo da sve bude kako treba. Siguran sam da će on dati sve od sebe”, našalio se selektor Aleksandar Đorđević.

Poslije povlačenja Branka Lazića, povreda prvog pleja Srbije je bila ozbiljan hendikep za srpsku selekciju koju očekuje borba protiv razigranih Dončića, Dragića, Rendolfa u finalu.

Stefan Jović se povrijedio u finišu treće četvrtine utakmice sa Rusijom.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com