Za popravku devastirane komunalne opreme i objekata utrošeno preko 110.000 eura - Volim Podgoricu

Za popravku devastirane komunalne opreme i objekata utrošeno preko 110.000 eura

Gradsko preduzeće „Čistoća“ d.o.o. je, od početka mandata ove gradske uprave, izdvojilo oko 110.440 eura samo za saniranje devastirane komunalne opreme i objekata koji su u nadležnosti ovog društva. Intervencije se odnose na oštećene kontejnere, rustične korpe, niše i betonske korpice, zamjenu vrata, prozora i sanitarija u javnom toaletu u Kraljevom parku, metalne kontejnere, velike i male metalne korpe za otpatke, vrata na javnom toaletu na Bulevaru Sv Petra Cetinjskog…

Vandali najčešće ispisuju grafitima mobilijar, ali i kradu točkiće sa kontejnera, obijaju vrata javnih toaleta, uništavaju sanutarije, lome prozore…

Tako je npr na javnom toaletu na Bulevaru Sv. Petra Cetinjskog otuđeno petoro vrata čija zamjena je koštala građane oko 1.250,00 eura.

Za tri mjeseca 2014. godine šteta pričinjena nesavjesnim djelovanjem pojedinaca je skoro 12.000 eura. U 2015. godini ta cifra je iznosila 50.482,34 eura dok je u 2016. smanjena na 25.424,37 eura.

U tekućoj godini, do početka septembra, za ovu namjenu je utrošeno 22.597,72 eura.

Glavni grad još jednom upućuje apel svim sugrađanima da čuvamo zajednička dobra, jer bi bilo svrsishodnije da su ova sredstva uložena u nove sadržaje, umjesto što su opredijeljena  za obnovu postojećih.

1 komentar

  1. It is the right blog for any person who wants to discover more about this particular topic. You know so much its almost complicated to argue with you (not that I truly would likely want??aHa). You definitely put a brand new spin over a topic that’s been discussed consistently. Great stuff, just good!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com