UHAPŠENI DRAGAN STOJKOVIĆ I VLADIMIR LEMAJIĆ: Nabavili auto za ubice - Volim Podgoricu

UHAPŠENI DRAGAN STOJKOVIĆ I VLADIMIR LEMAJIĆ: Nabavili auto za ubice

Tiv­ća­nin Dra­gan Stoj­ko­vić i Nik­ši­ća­nin Vla­di­mir Le­ma­jić uhap­še­ni su zbog sum­nje da su uče­stvo­va­li u ubi­stvu Pod­go­ri­ča­ni­na Iva­na Ne­do­vi­ća, ka­da je te­ško ra­njen Mi­lić Mi­nja Ša­ko­vić. Stoj­ko­vić i Le­ma­jić te­re­te se za pri­kri­va­nje kri­vič­nog dje­la. Oni su ju­če na sa­slu­ša­nju pred tu­ži­o­cem u Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci Le­pom Me­de­ni­com ne­gi­ra­li kri­vi­cu.

Po­li­ci­ja je do­šla do sa­zna­nja da je Stoj­ko­vić na­ba­vio vo­zi­lo „BMW” ko­je je ko­ri­šće­no u zlo­či­nu, a da je Le­ma­jić po­sre­do­vao u pro­da­ji. Na­kon sa­slu­ša­nja, tu­ži­lac Me­de­ni­ca im je od­re­di­la za­dr­ža­va­nje do 72 sa­ta. Bra­ni­lac osum­nji­če­nog Tiv­ća­ni­na, advo­kat Rat­ko Pan­to­vić, sa­op­štio je za „Dan” da je nje­gov bra­nje­nik ne­gi­rao kri­vi­cu. Stoj­ko­vić je, pre­ma ri­je­či­ma nje­go­vog bra­ni­o­ca, tu­ži­o­cu is­pri­čao da se go­di­na­ma ba­vi pro­da­jom vo­zi­la. Spor­ni auto­mo­bil iz ko­jeg je Ne­do­vić, na­vod­no, ubi­jen ku­pio je od Ita­li­ja­na. Na­kon iz­vr­še­ne pro­vje­re utvr­đe­no je da je auto re­gu­la­ran, ka­da ga je Tiv­ća­nin, ka­ko je ob­ja­snio tu­ži­o­cu Me­de­ni­ci, re­gu­lar­no do­ve­zao u Cr­nu Go­ru pre­ko gra­nič­nog pre­la­za Ran­če. Na­kon to­ga, vo­zi­lo je  27. no­vem­bra 2011. go­di­ne na ben­zin­skoj pum­pi u Ni­ški­ću pro­dao Nik­ši­ća­ni­nu či­je ime je re­kao tu­ži­o­cu. Pro­da­ji vo­zi­la svje­do­čio je i uhap­še­ni Le­ma­jić, ko­ji je bio pri­su­tan ka­da se do­go­va­ra­la pro­da­ja ko­la na ben­zin­skoj pum­pi.

Ipak, tu­ži­la­štvu je spor­no što je, na­vod­no, tog da­na ka­da je Tiv­ća­nin do­ve­zao auto u Cr­nu Go­ru ita­li­jan­skim vla­sti­ma pri­ja­vlje­no da je to vo­zi­lo ukra­de­no.
Advo­kat Pan­to­vić oci­je­nio je da u rad­nja­ma nje­go­vog bra­nje­ni­ka ne­ma ele­me­na­ta kri­vič­nog dje­la za ko­je se te­re­ti. Na­i­me, ob­ja­snio je da pri­kri­va­nje mo­že da se po­či­ni na­kon iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la, u ovom slu­ča­ju ubi­stva,  a da se nje­gov bra­nje­nik te­re­ti da je auto iz ko­jeg je po­či­nje­na li­kvi­da­ci­ja na­ba­vio sko­ro tri go­di­ne ra­ni­je. Pan­to­vić je na­gla­sio da bi, uko­li­ko je auto ukra­de­no, bi­lo za oče­ki­va­ti da nad­le­žni odu­zmu vo­zi­lo ka­da je Stoj­ko­vić pri­li­kom uvo­že­nja u Cr­nu Go­ru na gra­ni­ci po­ka­zao do­ku­men­ta­ci­ju vo­zi­la. Ka­ko bi se utvr­di­lo da li je ubi­stvo po­či­nje­no za­i­sta iz vo­zi­la ko­je je nje­gov bra­nje­nik ku­pio, a za­tim pre­pr­o­dao, advo­kat Pan­to­vić je tu­ži­o­cu tra­žio da se pro­vje­ri broj ša­si­je vo­zi­la ko­je je za­pa­lje­no po­sle ubi­stva i onog ko­je je Stoj­ko­vić ku­pio od Ita­li­ja­na.

Pan­to­vić je na­gla­sio i da je nje­gov bra­nje­nik re­kao ime i pre­zi­me oso­be ko­joj je pro­dao vo­zi­lo pri­je tri go­di­ne, te da se sa­slu­ša­njem tog li­ca mo­že pro­vje­ri­ti tač­nost nje­go­ve iz­ja­ve.

Ne­do­vić je ubi­jen 8. sep­tem­bra oko 13 sa­ti, a nje­gov pri­ja­telj Mi­lić Mi­nja Ša­ko­vić te­ško je ra­njen ka­da je na njih ne­po­zna­ti na­pa­dač is­pa­lio ra­fal iz auto­mat­ske pu­ške. Oni su sje­dje­li u ka­fi­ću „Auto Ze­ta”, ko­ji se na­la­zi u okvi­ru ga­ra­ža za teh­nič­ke pre­gle­de u Pod­go­ri­ci. Dok za Ša­ko­vi­ća po­li­ci­ja vje­ru­je da je bio me­ta na­pa­da jer je na­vod­ni član „ška­ljar­skog kla­na”, za Ne­do­vi­ća sma­tra­ju da je stra­dao vje­ro­vat­no jer se u tom mo­men­tu na­šao u dru­štvu ovog Za­go­ri­ča­ni­na.

(Dan)

1 komentar

  1. Considerably, the particular post is truly the greatest with this deserving subject. To be sure together with your results and also can easily thirstily look forward to Your own potential improvements. Simply just declaring thank you will, no doubt not simply just be sufficient, for your wonderful quality within your writing. I will immediately grab your rss to remain up to date with any kind of updates. Real perform as well as much success inside your company dealings!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com