Evo odgovora: Šta žene zaista žele u seksu? - Volim Podgoricu

Evo odgovora: Šta žene zaista žele u seksu?

Ako se iskreno nadate da ćete uspjeti da zadovoljite ženu u krevetu, morate da budete spremni da uzmete u obzir i ono što ona sama preferira.

Žene su ljubiteljke širokog spektra raznovrsnih stimulacija, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu “Journal of Sex & Marital Therapy”, koja je obuhvatila 1.000 žena starosti od 18 do 94 godine.

Te stimulacije podrazumijevaju dodirivanje genitalija, određenih djelova tijela, pritiskanje, maženje… Neke žene imaju veoma specifične prohtjeve, pa tako 41 odsto ispitanih preferira jednu specifičnu vrstu dodrivanja.

“Studija je pobila često uvjerenje da postoje univerzalini pokreti u seksu koji ‘rade’ kod svakoga. Postalo je jasno da postoje određeni načini dodirivanja koje žene više vole, a koje kao vrijednost ističu istraživnje seksualnog zadovoljstva”, navodi se u zaključku studije.

To znači da bi njihovi budući ljubavnici trebalo da sa ženama razgovaraju o vrsti stimulacije koja kod njih najbolje “radi”, i da se potrude da što bolje ponove te specifične pokrete.

Ova studija je, po prvi put u SAD, došla do pokazatelja koji prikazuju načine na koje žene, tokom seksulanog odnosa, dolaze do orgazma.

Od ukupnog broja ispitanica, 75 odsto njih se izjasnilo za to da je stimulacija klitorisa neophodna za postizanje orgazma ili da bi se dopinosi boljem osjećaju kod njegovog postiznja.

Samo 18 odsto ispitanih žena reklo je da je vaginalan penetracija, sama po sebi, dovoljna za orgazam.

b92

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com