Nikolić poručio Abazoviću: Poređenje sa Sjevernom Korejom – sramno - Volim Podgoricu

Nikolić poručio Abazoviću: Poređenje sa Sjevernom Korejom – sramno

Izjava kojom predsjednik GP Ura Dritan Abazović upoređuje Crnu Goru sa Sjevernom Korejom je politički neozbiljna, retorički neodmjerena a u ljudskom smislu i više nego sramna, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

„Upoređivati članicu NATO, koja privodi kraju pregovore sa Evropskom unijom i ima rast BDP-a među najvećim u Evropi sa Sjevernom Korejom, kako bi se na taj način prikupili neki sitni poeni za partiju od pola mandata, prije svega je ljudski, a zatim i politički, sramotno i neozbiljno“, dodaje on.

Nikolić podsjeća Abazovića da je upravo on sa svojim kolegama iz opozicije direktni krivac za sve ono što spočitava da su nedostatnosti sistema.

„Nakon gotovo godinu dana niko u Crnoj Gori ne zna šta je razlog bojkota Parlamenta, jer je valjda teza da je pokušaj teroristickog akta fingiran od strane vlasti,  pala u vodu izjavama potpredsjednika SAD-a Majka Pensa prilikom posjete Podgorici“, kazao je poslanik DPS-a.

Možda se, navodi Nikolić, jedino nespretno otkrio predsjednik SDP Krivokapić koji je, kako dodaje, poredivši bojkot u Crnoj Gori sa bojkotom u Makedoniji i Albaniji, saopštio da je cilj bojkota smjena vlasti bez izbora, a ne nikakvi novi izbori i ispunjavanje bilo kakvih uslova, što je još jedan pokazatelj nesposobnosti opozicije da na biralištima pobijedi DPS.

„Bojkot izbora u Nikšiću je takođe bio pokušaj destabilizacije sistema jer je Abazović sa svojim kolegama bio svjestan da ce pretrpjeti žestok poraz na izborima. Tome u prilog govori i činjenica da su svi oni uredno nastupili na lokalnim izborima u Herceg Novom jer su procijenili da tu imaju veće šanse da ostvare dobar izborni rezultat“, kazao je Nikolić.

Sve ove činjenice su po njegovim riječima jasan  pokazatelj Abazovićeve lične neodgovornosti i političke nezrelosti, kao i političkog kalkulantstva koje je, doduše on lično, odavno potvrdio neulaskom u Skupštinu prilikom glasanja za NATO.

„Time ste i dokazali da vam je lični i partijski interes znatno iznad državnog. Kada tu subordinaciju dovedete u pravilan redoslijed, možda vam građani i daju pravo da budete kreator državne politike“, poručio je Nikolić predsjedniku URA-e.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com