MARKOVIĆ: Prekid bojkota, pa razgovor o izborima - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ: Prekid bojkota, pa razgovor o izborima

Predsjednik Vlade, Duško Marković spreman je da razgovara sa opozicijom, ali samo u okviru institucija sistema.

Odgovarajući na pitanje novinara TVCG nakon posjete Pljevljima, da li će inicirati razgovore s opozicijom, pod uslovima koji oni žele, Marković ističe da je spreman da razgovara, ali samo u okviru institucija sistema.

“Poziv je otvoren za razgovor sa opozicijom. Vi znate da ja od 28. novembra pozivam opoziciju na razgovore i pozivam ih kroz institucije, kroz parlament i u Vladi. Vidite da oni izbjegavaju takav način komunikacije sa vlašću, a ne bi trebalo jer su mandate dobili da budu u parlamentu ili eventualno u Vladi. Oni sada nijesu ni u parlamentu, ni u Vladi, nego u svojim partijskim prostorijama, i za mikrofonima kada šalju poruke javnosti, istovremeno, debelo i bez izuzetka, uzimajući sav novac iz državnog budžeta za finansiranje njihovog političkog rada i za zarade koje im pripadaju”, poručio je Marković.

Premijer ponovo poziva na odgovornost.

“Moramo biti odgovorni. Vrata su otvorena. I predsjednik DPS-a, Milo Đukanović je rekao da smo spremni za razgovor s opozicijom, ali to mora biti u okviru institucija. To ne smije biti po modelu ucjena i ultimatumima, dajte nam datum izbora, pa ćemo doći da razgovaramo. Ne. Dođite u institucije da razgovaramo, pa ćemo otvoriti i pitanje izbora. To je poruka odgovorne vlasti i to je institucionalna poruka opoziciji”, zaključio je Marković.

TVCG/RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com