Apelacioni sud naložio da se pusti Mihailo Čađenović - Volim Podgoricu

Apelacioni sud naložio da se pusti Mihailo Čađenović

Apelacioni sud pustio je na slobodu Mihaila Čađenovića, optuženog za navodno učestvovanje u aferi “državni udar” tokom prošlogodišnjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Čađenović je u pritvoru proveo gotovo osam mjeseci.

“U postupku odlučivanja po žalbi protiv rješenja o produženju pritvora Višeg suda u Podgorici Kvs.br.156/17 od 12.09.2017. godine, protiv optuženih Bratislava Dikića i dr. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st.2 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZ CG) i dr., nakon redovne kontrole pritvora, Apelacioni sud Crne Gore je odbio kao neosnovane žalbe branilaca optuženih Dragana Maksića, Srboljuba Đorđevića, Milana Dušića i Branke Milić i u odnosu na ove optužene potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici Kvs.br.156/17 od 12.09.2017. godine; zatim je uvažio žalbu branioca optuženog Mihaila Čađenovića i preinačio rješenje Višeg suda u Podgorici Kvs.br.156/17 od 12.09.2017. godine na način što se u odnosu na optuženog Mihaila Čađenovića, ukida pritvor i isti se ima odmah pustiti na slobodu, a iz razloga koji su dati u rješenju koje se nalaze na sajtu suda,” stoji u saopštenju Apelacionog suda.

Oni su takođe napomenuli i da ovom sudu nije dostavljena odluka Ustavnog suda Crne Gore povodom izjavljenih ustavnih žalbi branioca optuženih na ranija rješenja ovog suda po žalbama na produženje pritvora.

Istovremeno, navode, odlukom predsjednika Apelacionog suda odbijeni su kao neosnovani podnijeti zahtjevi za izuzeće predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića, te postupajućih sudija Suzane Mugoše, Dragice Vuković i Vesne Pean. ​​

 (Vijesti)

2 komentara

  1. The when I just read a blog, I’m hoping which it doesnt disappoint me as much as brussels. After all, I know it was my method to read, but When i thought youd have something intriguing to state. All I hear is actually a handful of whining about something you could fix in case you werent too busy in search of attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com