Pit Bul pred sudom: “Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata!” - Volim Podgoricu

Pit Bul pred sudom: “Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata!”

Suđenje Milošu Delibašiću, Saši Cvetanoviću i Ratku Koljenšiću za ubistvo Nikole, brata Luke Bojovića, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Cvetanović, koji je optužen da je neposredni izvršilac ubistva, pred sudskim vijećem “čestitao” je Luki Bojoviću na tome što “mu je ubio brata Jugoslava”.

Ročište, na kom je bio predviđen nastavak ispitivanja Miloša Vojnovića, koji je sa tužilaštvom potpisao sporazum o svjedočenju nakon što je priznao da je lično ubio Miloša Vidakovića u Budvi 2013. godine, otkazano je zbog toga što je Delibašić zatražio izuzeće postupajućeg tužioca.

“Dotični (Miloš Vojnović, prim. nov.) je otvoreno rekao da je vršio različita krivična djela: da je po nalogu Slobodana Šaranovića – što je po meni bolesno – otimao ljude, dilere, da je pljačkao kladionice. Tužilac je bio dužan da ispita ove informacije, pogotovo jer se protiv Vojinovića vodi postupak pred Višim sudom zbog neke iznude. On to nije uradio, vjerovatno se tako dogovorio sa Vojinovićem, sa kojim se vidio 15 puta nasamo. Ne znam kakva se veza tada stvorila među njima” – rekao je Delibašić.

Nakon toga, predsjednik sudskog vijeća rekao je da nije moguće nastaviti pretres prije odluke o izuzeću tužioca, zbog čega je ročište prekinuto.

Takođe, otkazano je i ročište zakazano za sjutra, pa će se pretres nastaviti u novembru. Nakon toga, za riječ se javio prvooptuženi Cvetanović, koji je rekao da se pridružuje Delibašićevom zahtjevu.

“Obmanuo me, Voijnoviću je rekao da sam pristao da dobijem 10 godina za ubistvo” – rekao je Cvetanović.

Predsjednik sudskog vijeća Vladimir Duruz potom je obrazložio zbog čega nije bila usvojena Cvetanovićeva molba da prisustvuje sahrani brata Jugoslava, ubijenog 27. septembra u Vranju, rekavši da je molba do njega stigla na dan sahrane u 12 sati, što nije bilo dovoljno vremena da se obezbijede svi – posebno bezbjednosni – uslovi za privremeno puštanje na slobodu.

Cvetanović je tada sudiju zamolio da kaže još nešto prije nego što bude vraćen u ćeliju, nakon čega je izgovorio:

“Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata”.

Nikola Bojović ubijen je u aprilu 2013. godine u centru Beograda. Ubistvo je, kako se vjeruje, bilo jedno u nizu likvidacija motivisane krvnom osvetom između porodica Bojović i Šaranović, odnosno njihovih kriminalnih organizacija.

Posljednja u nizu tih žrtava je, prema nezvaničnim operativnim podacima policije, Jugoslav Cvetanović, brat Pit Bula Cvetanovića, okrivljenog za ubistvo mlađeg Bojovića.

 (Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com