Savović na suđenju tvrdio da se pas “sam objesio”: “Ja i moja porodica volimo i pazimo životinje” - Volim Podgoricu

Savović na suđenju tvrdio da se pas “sam objesio”: “Ja i moja porodica volimo i pazimo životinje”

Božidaru Savoviću koji je sredinom avgusta na monstruozan način objesio psa u podgoričkom naselju Mareza, izrečena je presuda za ovo djelo – 240 sati društveno odgovornog rada tokom kojeg će brinuti o životinjama.

PODGORICA: Užasna slika na Marezi, OBJESILI psa jer je pojeo 3 kokoške!?

Uhapšen Podgoričanin Božidar Savović (45) jer je OBJESIO PSA na Marezi

Crnogorske nevladine organizacije za zaštitu životinja su burno reagovale na ovakvu presudu, tvrdeći da osudjenom treba zabraniti svaki kontakt sa životinjama.

-Na početku suđenja Savović je potvrdio da priznaje izvršenje krivičnog djela i iznio svoju odbranu. Toga dana je, kako kaže, došao na posao i “vidio haos”, navodno je pas zaklao 18 kokošaka, pa nakon toga još 10 (ukupno 28), iako se na snimku koji su kamere zabilježile, a do kojega smo mi došli, jasno vidi da je pas udavio svega tri kokoške. Upitan od strane sudije: “Da li je znao da je Zakonom zabranjeno ubijati životinju?”, Savović je odgovorio: “Kada sam došao na posao vidio sam haos i uzeo sam kanap dužine 2,5 metra, vezao psa za njega i krenuo da ga vodim napolje. Pas se sam udavio na kanap, nakon čega su ostali psi koji su se tu zatekli, počeli lajati. Uplašio sam se da ga ne rastrgnu, pa sam ga odnio na terasu, jer je bio mrak, gdje se on (već mrtav) sam objesio. Ujutru sam ga odnio na Daljam i bacio u neku rupu. Ja i moja porodica volimo i pazimo životinje (otac mu 2012. godine takođe na Marezi vukao magarca zakačenog za kamion), te tražim da me kaznite najblažom kaznom. Evo juče su me zvali i rekli da su se opet tamo pojavili psi, navodi se u sopštenju.

Nakon što Tužilac Nadja Popović nije imala ništa da doda, sutkinja Jovović je – kako je saopštila Mreža – predložila da kazna bude društveno odgovoran rad, te da ona predlaže da za vrijeme trajanja kazne optuženi bude zadužen za brigu o životinjama.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com