DA LI ZNATE? Zašto su žene srećnije sa manje lijepim muškarcima? - Volim Podgoricu

DA LI ZNATE? Zašto su žene srećnije sa manje lijepim muškarcima?

Prijatelji vam stalno govore da ste ljepši od svog partnera? Odlično. To je znak da će se on mnogo više truditi oko vas, kaže istraživanje.

U neobičnom istraživanju univerziteta na Floridi učestovalo je 113 bračnih parova, u kasnim dvadesetim godinama.

Istaživači su po zadatim parametrima “standarda ljepote” (simetriji lica i sl.) prvo podijelili muškarce i žene u kategoriju više i manje atraktivnih.

Nakon toga, učesnici studije su odgovarali na razna pitanja o braku, odnosu sa supružnikom, seksu.

Rezultati su pokazali da su žene udate za manje atraktivne muškarce veoma zadovoljne njihovim odnosom, kao i količini vremena i pažnje koje im partner posvećuje.

Manje atraktivni partneri se više trude i u krevetu da bi zadovoljili svoje žene, pa su dame s takvim muškarcima zadovoljnije svojim seksualnim životom.

Za razliku od njih, atraktivni muškarci su bili manje brižni, prilično sebični i fokusirani na sebe. Žene koje su bile u braku sa ljepotanima imale su komplekse vezane za lični izgled (u odnosu na partnera), razvile su određene frustracije i ljubomoru.

1 komentar

  1. Great blog right here! Also your web site rather a lot up very fast! What web host are you the use of? Can I get your affiliate hyperlink in your host? I want my site loaded up as quickly as yours lol

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com