Početna » PG INFO » Aktuelno » TAKO TO PODGORIČKI TAKSISTA: “A đe će­š ćurko jedna glupa!”
Ilustracija FOTO: Vijesti

TAKO TO PODGORIČKI TAKSISTA: “A đe će­š ćurko jedna glupa!”

Pitanje je da li bi isto uradio da je u drugim kolima bio muškarac?

Pi­še: Anonimna Podgoričanka

” Vozim sinoć preko Blažovog mosta u pravcu Hiltona, kolona s jedne i sa druge strane, milimo, topla noć, ulice krcate navijača obučenih u crveno, sa crvenim zastavama, kapama i ­šalovima (džabe nam je bilo). Taksista ispred mene, mota da skrene kod Skup­štine lijevo, ulicom pored Vi­šeg suda.

Iz suprotnog pravca vozi žena, polako, ovaj “moj” taksista se gura i hoće da uskoči, valjda po onom nepisanom podgoričkom pravilu “taksisti je sve dozvoljeno” ali kraljica ga ne ­ši­ša dva posto, vozi lagano svojom stranom.  Po svim pravilima, žena je u pravu, ima prednost, i stvar njene dobre volje da li će stati da propusti taksistu. A da je fino zamolio, možda bi mu i stala.

Ja uvijek propustim svakoga, kad me fino zamoli, kad mi pošalje osmijeh iza šoferšajbne, kad me nabrzinu šarmira. I mene propuste kad nabacim onaj neodoljivi osmijeh bespomoćne plavuše i zatrepćem. Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara. Osmijeh zaustavlja i kolonu tenkova, a kamoli jednu ženu. Ali, avaj! Ovaj moj taksista to ne zna!

Dimi iz auta, samo ­što nije eksplodirao, čim je fina žena pro­šla, smota lijevi, ulijeće, presijeca kolonu i vri­šti kroz prozor da ga čuju od Hiltona do Mantre: “A đe će­š ćurko jedna glupa!!!” Dalje nisam čula jer je zamakao brzinom svjetlosti. E majka te nemala kad te tako vaspitala! Hvatam krajem oka reakciju žene. Ništa. “Komplimenti” taksiste u letu nisu je iznervirali.

Nije važno što je taj “fini momak”što se u prolazu, verbalno, junači na ženama, taksista. Isto bi on uradio i da ne vozi taksi. Pitanje je da li bi isto uradio da je u drugim kolima bio muškarac? Razmišljam, kako bi dreknuo iz auta? Možda: “A đe će­š ćurane jedan glupi!!!”

Možda je fina žena još dobro i prošla. Mogao je taksista zaustaviti svoj taksi, izaći i tresnuti joj jednu šamarčinu kroz prozor auta?

Ne znam. Nisam pametna. Ja sam pomalo plavuša, šta vi mislite?”

 

Check Also

Podgoričanin u pritvoru zbog prebijanja dječaka i djevojke

Su­di­ja za is­tra­ge Osnov­nog su­da u Pod­go­ri­ci sa­slu­šao je Pod­go­ri­ča­ni­na Ve­li­bo­ra Bo­ško­vi­ća  i od­re­dio mu pri­tvor ...

STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: Čovjek (36) jurio 100 na sat, pa pokosio ženu na pješačkom!

Na nju je, iako se sačekala da prođe kamion i još jedna kola i kada ...

2 Komentari

  1. A kokosko jedna lajava,vama treba kita i da cutite

  2. ilija the second

    Potpisujem!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *