TAKO TO PODGORIČKI TAKSISTA: “A đe će­š ćurko jedna glupa!” - Volim Podgoricu

TAKO TO PODGORIČKI TAKSISTA: “A đe će­š ćurko jedna glupa!”

Pitanje je da li bi isto uradio da je u drugim kolima bio muškarac?

Pi­še: Anonimna Podgoričanka

” Vozim sinoć preko Blažovog mosta u pravcu Hiltona, kolona s jedne i sa druge strane, milimo, topla noć, ulice krcate navijača obučenih u crveno, sa crvenim zastavama, kapama i ­šalovima (džabe nam je bilo). Taksista ispred mene, mota da skrene kod Skup­štine lijevo, ulicom pored Vi­šeg suda.

Iz suprotnog pravca vozi žena, polako, ovaj “moj” taksista se gura i hoće da uskoči, valjda po onom nepisanom podgoričkom pravilu “taksisti je sve dozvoljeno” ali kraljica ga ne ­ši­ša dva posto, vozi lagano svojom stranom.  Po svim pravilima, žena je u pravu, ima prednost, i stvar njene dobre volje da li će stati da propusti taksistu. A da je fino zamolio, možda bi mu i stala.

Ja uvijek propustim svakoga, kad me fino zamoli, kad mi pošalje osmijeh iza šoferšajbne, kad me nabrzinu šarmira. I mene propuste kad nabacim onaj neodoljivi osmijeh bespomoćne plavuše i zatrepćem. Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara. Osmijeh zaustavlja i kolonu tenkova, a kamoli jednu ženu. Ali, avaj! Ovaj moj taksista to ne zna!

Dimi iz auta, samo ­što nije eksplodirao, čim je fina žena pro­šla, smota lijevi, ulijeće, presijeca kolonu i vri­šti kroz prozor da ga čuju od Hiltona do Mantre: “A đe će­š ćurko jedna glupa!!!” Dalje nisam čula jer je zamakao brzinom svjetlosti. E majka te nemala kad te tako vaspitala! Hvatam krajem oka reakciju žene. Ništa. “Komplimenti” taksiste u letu nisu je iznervirali.

Nije važno što je taj “fini momak”što se u prolazu, verbalno, junači na ženama, taksista. Isto bi on uradio i da ne vozi taksi. Pitanje je da li bi isto uradio da je u drugim kolima bio muškarac? Razmišljam, kako bi dreknuo iz auta? Možda: “A đe će­š ćurane jedan glupi!!!”

Možda je fina žena još dobro i prošla. Mogao je taksista zaustaviti svoj taksi, izaći i tresnuti joj jednu šamarčinu kroz prozor auta?

Ne znam. Nisam pametna. Ja sam pomalo plavuša, šta vi mislite?”

 

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com