Home / PG INFO / Aktuelno / TAKO TO PODGORIČKI TAKSISTA: “A đe će­š ćurko jedna glupa!”
Ilustracija FOTO: Vijesti

TAKO TO PODGORIČKI TAKSISTA: “A đe će­š ćurko jedna glupa!”

Pitanje je da li bi isto uradio da je u drugim kolima bio muškarac?

Pi­še: Anonimna Podgoričanka

” Vozim sinoć preko Blažovog mosta u pravcu Hiltona, kolona s jedne i sa druge strane, milimo, topla noć, ulice krcate navijača obučenih u crveno, sa crvenim zastavama, kapama i ­šalovima (džabe nam je bilo). Taksista ispred mene, mota da skrene kod Skup­štine lijevo, ulicom pored Vi­šeg suda.

Iz suprotnog pravca vozi žena, polako, ovaj “moj” taksista se gura i hoće da uskoči, valjda po onom nepisanom podgoričkom pravilu “taksisti je sve dozvoljeno” ali kraljica ga ne ­ši­ša dva posto, vozi lagano svojom stranom.  Po svim pravilima, žena je u pravu, ima prednost, i stvar njene dobre volje da li će stati da propusti taksistu. A da je fino zamolio, možda bi mu i stala.

Ja uvijek propustim svakoga, kad me fino zamoli, kad mi pošalje osmijeh iza šoferšajbne, kad me nabrzinu šarmira. I mene propuste kad nabacim onaj neodoljivi osmijeh bespomoćne plavuše i zatrepćem. Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara. Osmijeh zaustavlja i kolonu tenkova, a kamoli jednu ženu. Ali, avaj! Ovaj moj taksista to ne zna!

Dimi iz auta, samo ­što nije eksplodirao, čim je fina žena pro­šla, smota lijevi, ulijeće, presijeca kolonu i vri­šti kroz prozor da ga čuju od Hiltona do Mantre: “A đe će­š ćurko jedna glupa!!!” Dalje nisam čula jer je zamakao brzinom svjetlosti. E majka te nemala kad te tako vaspitala! Hvatam krajem oka reakciju žene. Ništa. “Komplimenti” taksiste u letu nisu je iznervirali.

Nije važno što je taj “fini momak”što se u prolazu, verbalno, junači na ženama, taksista. Isto bi on uradio i da ne vozi taksi. Pitanje je da li bi isto uradio da je u drugim kolima bio muškarac? Razmišljam, kako bi dreknuo iz auta? Možda: “A đe će­š ćurane jedan glupi!!!”

Možda je fina žena još dobro i prošla. Mogao je taksista zaustaviti svoj taksi, izaći i tresnuti joj jednu šamarčinu kroz prozor auta?

Ne znam. Nisam pametna. Ja sam pomalo plavuša, šta vi mislite?”

 

Check Also

Uklanjanje natpisa TITO pokušaj podizanja tenzija

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

2 Komentari

  1. A kokosko jedna lajava,vama treba kita i da cutite

  2. ilija the second

    Potpisujem!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *