NEK’ SE RODI DIJETE AL’ NEKA BUDE MUŠKO: “Ne mogu na abortus niti bih ja željela, a suprug me tjera. Pošto mi je treća ćerka” - Volim Podgoricu

NEK’ SE RODI DIJETE AL’ NEKA BUDE MUŠKO: “Ne mogu na abortus niti bih ja željela, a suprug me tjera. Pošto mi je treća ćerka”

Trudne žene iz Crne Gore tajno posjećuju beogradske privatne klinike i opasnim testiranjem, zbog pritiska da dobiju sina, provjeravaju kog je pola njihovo dijete.

 

Ne mogu na abortus niti bih ja željela, a suprug me tjera. Pošto mi je treća ćerka”, prenosi jedna žena za Eksploziv iskustvo svoje drugarice.

Da takvih slučajeva u Crnoj Gori ima dosta pokazalo je ozbiljno novinarsko i društveno istraživanje koje je trajalo šest mjeseci.

Otkriveno je i da tajne posjete po tamošnjim, alil i beogradskim laboratorijama zapravo imaju samo jedan cilj – na vrijeme otkriti pol djeteta. Na sjeveru Crne Gore, gdje se to navodno najčešće dešava – nerado se priča.

Najveći razlog je bio što je djevojčica. Jer ovdje je, takoreći, takva je sredina da muževi, kako da vam kažem, da je njihova riječ zadnja. Žena nema pravo glasa. Mora da trpi i ćuti, kako oni kažu”, navodi ona.

Statistika kao da potkrepljuje rezultate istraživanja – u 2016. godini u Crnoj Gori je rođeno više dječaka nego djevojčica. U Zavodu za statistiku kažu da je tako u projseku posljednjih 20 godina.

Prije je bilo – ako se ne rodi muško, auu to propast, te ovo, te ono. A sad nije, to je sad manje. Ja imam tri ćerke i obožavam moje djevojčice. Apsolutno nije istina. Imam i sina, naravno, ali obožavam moje djevojčice”, dodaje ona.

Kako Eksploziv saznaje, Crnogorke se uglavnom opredjeljuju za bezbolniji test, koji košta 650 eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com