Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: “Čovjek je PLAKAO iz nemoći, a onda mu je nepoznata žena VRATILA VJERU U LJUDE”

PODGORICA: “Čovjek je PLAKAO iz nemoći, a onda mu je nepoznata žena VRATILA VJERU U LJUDE”

Čitalac portala Volim Podgoricu jutros je, kako nam je kazao, na ulici slučajno prisustvovao emotivnom dogadjaju koji ga je duboko dirnuo i vjeruje da će mnogima vratiti vjeru u ljude.

– Čekao sam da supruga dodje kolima po mene ispred NLB banke kod Milenijuma, i pažnju mi je privukao čovjek koji je prilazio automobilima, nešto govorio, i oni su odlazili. Bio je dosta loše obučen i izgledao je veoma nesrećan, gotovo da je plakao. Mislio sam da traži novac, jer na ulicama Podgorice ima mnogo takvih, neki od njih su vjerovatno zaista u nuždi, a neki od tog “posla” lijepo zaradjuju ili im treba za drogu, kaže Podgoričanin čiji identitet je poznat redakciji. Čovjek je, priča naš sagovornik, prešao ulicu i uputio se ka njemu.

-Mislio sam da će mi prići i tražiti novac, ali on je stao na par metara od mene. U tom momentu se tik ispred mene parkirala žena, i on je prišao njoj i zamolio da je nešto pita. Žena je otvorila prozor od auta vrlo malo i to me ne čudi. Ima svega, vjerovatno je i ona pomislila kao i ja da je narkoman ili neki “profesionalni prosjak”.

Onda je čovjek rekao da su mu žena i beba ispred Hitne, da mu se auto pokvarilo, i da je već puno ljudi zamolio da ih povezu do kuće ali da niko nije htio jer daleko žive.

– A gdje živite? – pitala je žena.

-Na Bioče – odgovorio je čovjek i nemoćno i molećivo gledao u nju.  Ona je onda otvorila skroz prozor i pitala ga zbog čega ne uzme taksi, čovjek je odgovorio da ima svega jedan euro kod sebe.  Žena je rekla da žuri i da nema vremena da ih vozi do kuće, ali da će mu dati novac za taksi, izvadila je novčanik i dala mu novac, a njegovo lice koje se u momentu preobrazilo od očaja do sreće, meni je uljepšalo cio dan, kaže ovaj Podgoričanin.

Čovjek je, dodaje, onako dirnut uzeo novac i rekao: Hvala Vam do neba!, a žena se nasmiješila i rekla: Hvala Bogu.

-Nestvarno dobro sam se osjećao, kao da mi je cijela Podgorica bljesnula nekim novim sjajem. Tako je malo potrebno da budemo ljudi, da nekome uljepšamo život. Samo nekoliko eura za taksi je jutros učinilo da jedan čovjek i njegova žena, sa svojom bebom, ponovo vide sve ljude u drugačijem svjetlu. Pri tome žena koja je dala tih nekoliko eura za taksi, sigurno nema viška, automobil koji je vozila je bio star makar 20 godina, kada je izišla iz auta i krenula u banku, vidio sam i da je bila sasvim prosječno obučena, nije bila ni našminkana. Ispratila pogledom čovjeka koji je odmah krenuo u pravcu Hitne i imala je osmijeh koji se može dobiti samo davanjem i osjećajem da ste nekome pomogli. Nema tog novca koji nas može učiniti srećnima, ako je duša siromašna. Želim da ova usputna i, možda nekome beznačajna priča, mnogima uljepša dan, da nas navede na razmišljanje i opomene da ne sudimo, već da obratimo pažnju na naše bližnje, na neke ljude koji su tu, kraj nas, i možda im možemo, nekom sitnicom, malom pažnjom, osmijehom, pokazati da za ovaj svijet još ima nade. I te kako, zakljućuje ovaj Podgoričanin.

Ako se i vama dogodilo nešto slično, ako ste svjedočili nekom ljudskom gestu, koji svima može ozariti lica, pišite nam.

Bićemo srećni da, u moru loših vijesti, objavimo ovako lijepe. 

 

(volimpodgoricu.me) 

 

 

Check Also

Podgorica će dobiti prvu solarnu elektranu

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

4 Komentari

  1. Titogradjanin

    Jeste li realni? Isti lik me je 3 puta u različitim kvartovima grada kroz različite godine startovao s istom pričom… Drogirant profesionalni.

  2. Potvrđujem. Narkomančina koji istu priču priča godinama.

  3. Vise puta mi se desilo da mi pridje covjek sa istom pricom. Prvi put me je grizla savjest sto sam bila u zurbi i bez novca pri sebi, ali kad se ponovilo (jos dva-tri puta), shvatila sam da je prica suplja

  4. Ne lazite bre. Meni je posao vezan za ulicu i nikada ovog covjeka nisam srela. Niste mu pomogli pa se tjesite.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *