Ratko Mladić u kritičnom stanju - Volim Podgoricu

Ratko Mladić u kritičnom stanju

Odbrana generala Ratka Mladića uputila je pre tri dana dodatni, urgentni zahtjev predsjedniku Tribunala, sudskom veću i Sekretarijatu kako bi im se što pijre omogućio uvid u njen zdravstveni bilten, opisujući da je riječ o “alarmantnom slučaju”.

– Prethodno smo tražili od Sudskog vijeća da izda obavezujući nalog kako bismo napokon uspjeli da imamo uvid u to šta stoji u izveštajima doktora, odnosno kako je zaista general Mladić, jer je svakim danom sve teže, a ništa se ne preduzima. Međutim, Sekretarijat Tribunala je iznio niz činjenično netačnih navoda i ozbiljnih kontradiktornosti, zbog čega je i potrebna hitna reakcija – ističe kobranilac Dejan Ivetić.

Odbrana ukazuje da se među nedostajućim materijalima nalaze i oni koji su važni ljekarima iz Srbije koji planiraju posjetu krajem oktobra.

Takođe, ukazuje i da je od podnošenja svog osnovnog zahtjeva, drugi optuženi, prema navodima medija, imao zdravstvene komplikacije koje mogu ugroziti život uz odsustvo njegove hospitalizacije i adekvatne dijagnoze i njege.

Podsjećamo, general Mladić i njegova odbrana već devet mjeseci nastoje da pribave kompletnu medicinsku dokumentaciju vezanu za zdravstveno stanje generala Mladića.

Ivetić navodi da se odbrana suočava sa kontinuiranim odsustvom saradnje i ispunjavanja obaveza od strane osoblja Pritvorske jedinice Ševeningen, kao i kršenjem obaveznih smjernica o pritvoru. Odbrana je, pored iznetih argumenata, u djelu koji nije dostupan javnosti, navela i specifične primere i konkretnu prirodu materijala koji joj nije dostavljen.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com