PODGORICA: Na listama čekanja 985 pacijenata - Volim Podgoricu

PODGORICA: Na listama čekanja 985 pacijenata

Na listama čekanja za operacije, preglede ili neku od dijagnostičkih procedura u Kliničkom centru Crne Gore trenutno se nalazi 47 pacijenata više nego u septembru, objavljeno je na sajtu najveće zdravstvene ustanove.

Neznatna produženja listi čekanja prisutna su u oktobru na sve četiri najveće klinike, na kojima se nalazi ukupno 985 pacijenata.

I dalje po broju pacijenata na listama čekanja prednjači Klinika za bolesti srca koja je u oktobru duža za 16 pacijenata u odnosu na septembar, većinom zbog porasta broja pacijenata koji čekaju na operaciju u Centru za kardiohirurgiju.

Na listi čekanja Klinike za bolesti srca ovog mjeseca našlo se ukupno 628 pacijenata. Na operaciju u Centru za kardiohirurgiju, prema podacima sa sajta KCCG, trenutno čeka 95 oboljelih, 18 više nego prošli mjesec, dok se na listi Klinike za kardiologiju nalaze ukupno 533 pacijenta, dva manje nego u septembru.

Prema podacima KCCG, na HDO čeka 257 pacijenata, što je 19 manje nego u septembru, na implantacije ICD čeka 25 pacijenata, pet više nego prošli mjesec, na ugradnju pejsmejkera čeka 25 oboljelih, tri više nego u septembru.

“Na implantacije CRT trenutno čeka 14 bolesnika, tri više nego u septembru, dok na implantacije CRTD čeka osam pacijenata, jedan više nego prošli mjesec. Duže su liste čekanja i za EF i RF ablacije i 3D ablacije. U oktobru na listi čekanja za EF i RF ablacije nalazi se 109 pacijenata, četiri više nego u septembru, dok je na listi za 3D ablacije trenutno 95 pacijenata, tri više nego prošli mjesec”, navodi se na sajtu KCCG.

Za sedam pacijenata je duža lista čekanja Klinike za onkologiju i radioterapiju na kojoj se sada nalazi 85 pacijenata.

“Na ambulantni pregled čeka 31 osoba, osam više nego u septembru, na hospitalizaciju čeka 17 pacijenata, četiri manje nego prošli mjesec, na palijativno zračenje čeka šest oboljelih, što je za jedan manje nego u septembru kada je na palijativno zračenje čekalo sedam oboljelih, dok na zračenje dojke čeka 31 pacijent, četiri više nego prošli mjesec”, stoji na sajtu najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori.

Četvrti mjesec zaredom na Odjeljenju nuklearne medicine nema formiranih listi čekanja.

I lista čekanja na Klinici za očne bolesti duža je u oktobru za 10 mjesta, pa se na njoj trenutno nalazi 189 pacijenata, dok se na listi čekanja na Klinici za ortopediju ovaj mjesec nalaze 83 pacijenta što je za 14 više nego u septembru kada se na listi čekanja nalazilo 69 pacijenata.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com