DNP podnosi krivičnu prijavu protiv Dnevnih novina - Volim Podgoricu

DNP podnosi krivičnu prijavu protiv Dnevnih novina

Demokratska narodna partija, odnosno njen predsjednik Milan Knežević, podnijeće krivičnu prijavu protiv Dnevnih novina i njenog glavnog i odgovornog urednika Vesne Šofranac zbog današnjeg teksta u ovom mediju čiji je naslov: “Mandić i Knežević se tajno sastajali sa Bogićevićem u Bjelopavlićima.”

Kako su poručili, Šofranac će imati priliku da tvrdnje iz teksta dokaže na sudu.

” Jer se radi o najmonstruoznijim lažima zasnovanim na željama i projekcijama Milivoja Katnića. Ovom prilikom još jednom ponavljamo da Milan Knežević nikad u životu nije imao nikakav kontakt ni sa jednim okrivljenim iz optužnice za državni udar, osim sa Andrijom Mandićem i Mihailom Čađenovićem. Takođe, predsjednik DNP-a i ovom prilikom jasno i javno saopštava da nije imao nikakve sastanke zajedno sa Andrijom Mandićem, Ananijem Nikićem i vladikom Joanikijem u manastiru Ostrog”- navedeno je u saopštenju.

Milan Knežević se, kako pojašnjavaju iz DNP-a, u 2016. tri puta sreo sa Ananijem Nikićem, od toga dva puta nakon oktobarskih izbora.

”I to je jedina i lako provjerljiva istina. Zbog toga pozivamo glavnu i odgovornu urednicu Dnevnih novina da dostavi makar jedan dokaz, ili da to učini Milivoje Katnić koji u očaju servira ovakve izmošljotine. Ukoliko dostave i jedan jedini dokaz o ovim susretima Milan Knežević je spreman da prihvati zatvorsku kaznu koju mu bude odredilo tužilaštvo i Dnevne novine, a ukoliko ne dostavi ove dokaze, najmanje što očekujemo od gospođe Šofranac jeste da napusti novinarsku profesiju, jer nam njeno izvinjenje nije potrebno”- poručili su iz DNP-a.

Predsjednik DNP – a je, kako dodaju, ”prošle godine podnio već jednukrivičnu prijavu protiv Dnevnih novina i sličnih izmošljotina, bezobzira što ne vjeruje pravosudnim institucijama, nastaviće i dalje da na svaku ovakvu izmišljotinu protiv njega odgovori krivičnom prijavom, koje će kad zaživi pravna država dobiti svoj puni smisao.”

(Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com