NOVA AKCIJA POLICIJE: Privedeno VIŠE osoba, evo šta je sve ODUZETO (FOTO) - Volim Podgoricu

NOVA AKCIJA POLICIJE: Privedeno VIŠE osoba, evo šta je sve ODUZETO (FOTO)

  

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije, OB Kotor i OB Tivat su, uz podšku SAJ i PJP, danas na području Kotora i Tivta, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Boke Kotorske, a postupajući po naredbama sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izveli akciju kodnog naziva „Boka 2“.

Akcija je usmjerena ka članovima organizovanih kriminalnih grupa (OKG) i bezbjednosno interesantnim licima (BIL). Izvršeni su pretresi na 11 lokacija, više je lica privedeno dok je jedno od njih i lišeno slobode. Za jedno lice je u toku postupak u vezi sa dokumentovanjem krivičnog djela.

Naime,  policija je danas na 11 lokacija na području Kotora i Tivta izvršila  pretres stanova i drugih prostorija koje koristi više članova organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih lica. Pretres je izvršen i na dvije lokacije koje koristi jedan od vođa OKG Kavač, S.K.

 

Sprovedenim pretresima pronađeno je i oduzeto sljedeće:

 

  • 11 vozila, među kojima su i vozila visoke klase marke “BMW”; “VW”, “Audi”.

 

  • 1 motocikl;

 

  • 17 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica različitih mobilnih operatera;

 

  • više tablet i lap top računara i različitih oblika memorija za skladištenje podataka;

 

  • 10 grama kokaina i oko 20 grama smješe koja se koristi za miješanje sa kokainom;

 

  • Vaga za precizno mjerenje količine narkotika;

 

  • Novac u iznosu od oko 6.500 eura za koji se sumnja da je stečen distribucijom narkotika;

 

  • 2 pištolja;

 

  • više komada pištoljske municije;

 

  • 1 metalni boks;

 

  • više komada hladnog oružja; i

 

  • veći broj ugovora (10 ugovora) o kupoprodaji nepokretnosti za koje postoji sumnja da su vezani za kriminalne aktivnosti zelenaštva.

 

Više lica je privedeno u službene prostorije radi uzimanja izjava i sprovođenja postupka kriminalističke obrade.

Na osnovu konsultacija izvršenih sa nadležnim tužilaštvom, I.J. (36) iz Tivta je lišen slobode zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet i opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema jednom licu u toku je postupak provjere okolnosti pod kojima je zaključilo više ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, sa ciljem utvrđivanja postojanja elemenata bića krivičnog djela zelenaštvo. Status navedenog lica biće utvrđen nakon sprovedenih provjera i konsultacija sa nadležnim tužilaštvom.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminaloističke policije su, u pet akcija koje su sprovedene u prethodnih 15 dana, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 75 lokacija na jugu i sjeveru, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

Volim Podgoricu

1 komentar

  1. It is really a great and helpful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com