Home / NOVOSTI / Društvo / OVO JE PROSJEČAN RAČUN ZA SEPTEMBAR: Koliko ste vi potrošili prethodnog mjeseca?

OVO JE PROSJEČAN RAČUN ZA SEPTEMBAR: Koliko ste vi potrošili prethodnog mjeseca?

Domaćinstva su u septembru potrošila 87.426.128kWh (kilovatsati) električne energije, što je 29,6 odsto manje u odnosu na avgustovsku potrošnju, odnosno 0,5 odstomanje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom septembra 2016. godine.

Infografik septembar 2017

Prosječan septembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 28,74 eura. Domaćinstva uŽabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,89 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 36,65eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,65 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 0,94 odsto kupaca.

Septembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 54,1 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 183.587 kupaca.

Od 1. novembra kreće peti ciklus akcije PODIJELI TERET. Akciji se mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dugovanja po osnovu utrošene električne energije. Uslov je da su plaćena tri poslednja računa, a učešćem u ovoj akciji domaćinstva dug izmiruju u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća i uz obustavu daljeg obračuna zatezne kamate, dok je ugovor na snazi.

Check Also

ZLOČIN ZBOG NEVJERSTVA: Dragutin zatekao ženu sa ljubavnikom i presudio mu sjekirom!

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *