Home / PG INFO / Aktuelno / UHAPŠENI PODGORIČANI

UHAPŠENI PODGORIČANI

 

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, nakon operativnih saznanja i kriminalističke obrade koju su sproveli, lišili slobode A.U, F.M. i E.B, stare 18 godine iz Podgorice, koji su, kako se sumnja, bili u posjedu automatske puške koju su potom prodali jednom licu, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, službenici CB Podgorica su, nakon operativnih saznanja da ova lica posjeduju automatsku pušku, u CB Podgorica od njih uzeli izjavu i sproveli kriminalističku obradu na osnovu koje se došlo do saznanja da je automatska puška bila u njihovom posjedu, te da su je potom prodali S.D. iz Podgorice koji se trenutno ne nalazi u našoj zemlji.

Izvršenim pretresom u napuštenoj kući čiji je vlasnik S.D. je u potkrovlju pronađena i izuzeta automatska puška cal. 7,62 mm sa 22 komada municije. Automatska puška sa municijom je bila umotana i sakrivena na jednom skrovitom mjestu.

O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, kojem će tri lica lišena slobode biti privedena uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Automatska puška sa municijom će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

VOLIM PODGORICU

 

Check Also

HUMANOST: Ukrali 67 pasa iz azila da bi im pružili bolje utočište

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *