Partneri Markovića pitaju za poreze, Mandić za “teror nad DF-om” - Volim Podgoricu

Partneri Markovića pitaju za poreze, Mandić za “teror nad DF-om”

Premijerski sat uživo

14:52 Marković je kazao da smatra da opozicija treba da se vrati u parlament.

14:51 “Za zlo koje prizivate je dovoljan samo jedan neuračunljiv čovjek”, kazao je Mandić Markoviću.

14:48 Mandić je kazao da je očekivao konkretan odgovor od Markovića, ali da je on dao odgovor kao da je glavni urednik Pinka. On smatra da Marković štiti specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića za kog navodi da ga je demantovala srpska policija oko jedinica GRU na Zlatiboru.

“Ne igrajte se sa stabilnošću Crnu Gore”, poručio je Mandić Markoviću. On tvrdi da “jedna strana ambasada” brani ostatku opozicije da se pridruži DF u borbi protiv DPS.

14:47 Marković smatra da će proces za “državni udar” koji se trenutno vodi pokazati da je Crna Gora država vladavine prava i da treba strpljivo čekati kraj suđenja.

14:42 Duško Marković je kazao da mu je zadovoljstvo što je DF ponovo u Skupštini “nakon jednogodišnjeg odmora”.

“Nismo uradili procjenu rizika po ukupnu bezbjednost zemlje iz razloga koji ste naveli”, kazao je Marković. On je kazao da je jedini teror “onaj koji je DF mjesecima sprovodio uoči prošlogodišnjih izbora”, i da nije tačno da država sprovodi teror nad DF.

14:35 Jedan od lidera DF Andrija Mandić je kazao da se nisu trajno vratili u Skupštinu. On je kazao da je Saša Čađenović dobio stan nakon što je donio odluku o pritvoru za Mihaila Čađenovića.

14:24 Prvo pitanje Markoviću je postavio Miodrag Radunović iz DPS.  On je pitao za  trenutni status realizacije više projekata u okviru integralnog projekata Bjelasica i Komovi.

”Pored dinamičnih aktivnosti prve dionice autoputa, uporedo se u sjevernoj regiji realizuje više projekata značajnih za dalji razvoj tog dijela zemlje. Prostorni plan posebne namjene Bjelasica i Komovi otvara mogućnost za sedam ski centara. Aktivno se radi na razvijanju tri ski centra. Ako sve aktivnosti budu realizovane početak rada skijališta Kolašin 1600 planiran je za 2018/2019. Za deset mjeseci ove godine na ski centru Smiljača Tokom 2020. godine planirano je da se stave u funciju i ova dva ski centra. Ključni i očekivani ekonomski efekti projekta su investicije od nekoliko stotina miliona eura što će obezbijediti na hiljade radnih mjesta. Nesporno realizacijom ovih investicija obezbijediće se snažan regionalni razvoj i otvoriti prostor za domaće i strane investitore.”, kazao je Marković između ostalog na pitanje Radunovića.

14:20 Poslanici Demokratskog fronta i Aleksandar Damjanović su stigli u Skupštinu.

Premijer Duško Marković odgovaraće danas na pitanja poslanika  u Skupštini Crne Gore, a predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS)  pitaće ga kakav je trenutnl status realizacije projekta “Bjelasica i Komovi”.

U ime poslaničkog Kluba Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pitaće Markovića da li je uradio procjenu rizika po ukupnu bezbjednost zemlje zbog “ terora koji crnogorska vlast vrši nad DF-om i sagledao sve poslednice koje mogu nastati zbog toga”.

Potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu, kao predstavnik poslaničkog Kluba manjinskih stranaka, pitaće premijera  postoje li razmišljanja u Vladi da se dio prihoda koja se ostvaruju preko PDV-a  i  akciza na gorivo, ustupe opštinama kako bi se one finansijski osnažile.

U ime poslaničkog Kluba Socijaldemokrata Crne Gore i Liberalne partije Andrija Popović pitaće Markovića koje mjere će ,Vlada Crne Gore preduzeti da smanji javni dug, a da pritom to ne bude na teret gradanima kroz nove namete i zagušenje privrede.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com