BRUKA NA PODGORIČKOM MARATONU: Madžgalj TJERAO djecu sa bine, vikao i zviždao - Volim Podgoricu

BRUKA NA PODGORIČKOM MARATONU: Madžgalj TJERAO djecu sa bine, vikao i zviždao

Ponašanje generalnog sekretara Atletskog saveza Crne Gore Milana Madžgalja i reakcije koje je ono izazvalo bacilo je sjenku na današnji Podgorički maraton.

Madžgalj je, dok su djeca, članovi hora Zvjezdice, pjevala himnu maratona, uletio kao mahnit i otjerao ih zajedno sa dirigentom Anom Klepić.

Roditelj, koji se javio portalu Volim Podgoricu, rekao je da je takvo ophodjenje nedopustivo.

-Djeca su se prepala, roditelji su bili u šoku. Gospodin Madžgalj je pokazao da je sve samo ne gospodin, kazao je ovaj roditelj.

Klepić je svoje ogorčenje podijelila na FB stranici Zvezdica:

-Danas je otvoren 24. Podgorički maraton, već 24. put hor Zvjezdice, himnom “Maratonci” otvara događaj. Vjerujem da mnogi, čak i organizatori nemaju pojma o tome ko su ta djeca koja svake godine njima pjevaju himnu da bi im uljepšali početak trke. Međutim, danas se desilo nešto što me je ne samo iznenadilo nego i natjeralo da se debelo zamislim gdje mi to živimo. Predstavnik Atletskog saveza Crne Gore napravio je jedan krajnje neljudski gest prema djeci, time što je uletio u sred programa, prekinuo pjesmu derući se i vičući na njih i potjerao ih sa bine ( i mene zajedno sa njima ). Djeca su bila u čudu , preplašena, svi prisutni su bili vidno zbunjeni ovim što se dogodilo. To što je početak kasnio, nije u mojoj nadležnosti, mi smo tu da otpjevamo himnu kada nam kažu, kao i prethodne 23 godine. Tako je trebalo biti i danas. Ne mogu da opišem kako se loše osjećam zbog ovog postupka, jer mi je tesko da shvatim da postoji neko ko se ovako ophodi prema djeci. Ne postoji opravdanje za ovakvo ponašanje ( pritom su to djeca od 5 do 11 godina, pilići) Neki ljudi, očigledno, nemaju poštovanja i razumijevanja ni za one najmlađe, napisala je Klepić.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com