PODGORICA: CPC neće graditi crkvu na Malom brdu, tvrde da su prevareni - Volim Podgoricu

PODGORICA: CPC neće graditi crkvu na Malom brdu, tvrde da su prevareni

  Crnogorska pravoslavna crkva neće graditi sabornu crkvu na parceli na Malom brdu u Podgorici, koju je 2013. dobila od gradskih vlasti.

To je za Televiziju Crne Gore potvrdio potpredsjednik Savjeta mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić.

Parcelu koja im je dodijeljena vratiće gradu i pokušaće, kako kaže Vučinić, da umjesto nje dobiju adekvatnu lokaciju, bliže centru grada.

“Smatram da će gradonačelnik izaći u susret i naći zadovoljavajuće rješenje i da ćemo dobiti odgovarajući plac koji se nalazi blizu centra grada. S obzirom na to da je SPC dobila centar grada, smatramo da i mi treba da dobijemo”,  rekao je Vučinić.

CPC je odustala od gradnje zato što su, kako kaže Vučinić, prevareni.

“CPC je dobila plac koji se nalazi nešto niže i bio je zadovoljavajući na neki način. Podrazumijevao je izgradnju puta, ali smo bili zadovoljni. Poslije dva-tri mjeseca to je bilo ucrtano, mi utvrdimo da je plac promijenjen, zamijenjen i da je na istom DUP-u nama dodijeljen plac 400 metara dalje u ovom kamenjaru ispod dalekovoda, daleko od saobraćajnica… Mi smo vrlo nezadovoljni time i smatramo da je riječ o prevari koju je uradila bivša podgorička vlast”,  poručio je Vučinić.

On je kategoričan da je riječ o nezakonitoj zamjeni, a plac koji je ucrtan i koji su dobili, ističe, „ucrtan je ponovo mimo ikakve procedure i na koncu koji je zastiđe da vam to neko i ponudi”.

Iz gradske uprave RTCG su saopštili da još nijesu dobili inicijativu Crnogorske pravoslavne crkve.

RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com