Odloženo suđenje okrivljenima za šverc narkotika - Volim Podgoricu

Odloženo suđenje okrivljenima za šverc narkotika

Suđenje Cetinjaninu Dušku Martinoviću, koji je uhapšen u okviru akcije “Mak” sredinom oktobra 2015. godine, odloženo je za 20. novembar zbog odsustva člana sudskog vijeća.

U okviru akcije “Mak” uhapšeni su i Maljota ĐuraševićDejan Rutović i Lozničanka Marija Milovanović. Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i Dejan Jablan zvani Oluja (47) , Igor Vušurović (46), Vaso Perović (44), Rebeka Luis Jakob Šur (47), Branka Stanišić (45), Milan Marić (32), Jovo Martinović(41), Marko Šaković (30), Željko Vujačić (34), Zlatko Romanović (42) i Nanik Selnanović (35).

Martinović je ranije priznao da je kriv za šverc heroina, kokaina i marihunane. On je ranije naglasio da nisu tačni detalji iz optužnice specijalne tužiteljke Mire Samardžić, ističući da ostali optuženi nemaju ništa sa izvršenjem tog krivičnog djela.

Tokom glavnog pretesa do sada je preslušano preko 50 snimljenih telefonskih poziva, koje je Martinović vodio od 13.jula 2015. sa Momčilom Vujačićem.

Uglavnom su vodili razgovore u kojima su bila kratka pitanja i odgovori, koja su počinjala sa uobičajenim pitanjima “gdje si, čujemo li se, ima li šta novo”.

Razmjenjivali su kratke informacije, a ono što je posebno Martinovića interesovalo u razgovorima vođenih 18.oktobra 2015. da li je sve bezbijedno i dobro.

Na to pitanje, u više razgovora tokom dana, Vujačić mu je rekao da više nije dobro, nego što jeste i da je pratio internet na kojem nema još uvijek informacija u medijima.

Slični razgovori vođeni su i 19. i 26. avgusta 2015. godine, kada je Vujačić rekao Martinoviću “prošao si kroz igle na uši, ona žena je za sada kriva za sve i onaj drugi. Bila je više mjeseci pod nadzorom, a tvoja glava je bila u udarnoj kombinaciji”.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com