Home / PG INFO / Aktuelno / NAŠE PARE: Skupština Crne Gore kvadrat ITISONA plaća 170 eura

NAŠE PARE: Skupština Crne Gore kvadrat ITISONA plaća 170 eura

Da oni koji donose odluke u ime naroda ne vode mnogo računa o novcu iz džepova tih gradjana dokazuje i najnoviji primjer iz crnogorskog parlamenta.

Poslije slučaja da vise od 100.000 eura iz skupstinske kase nema pokriće, sada je isplivao ugovor o nabavci novog itisona.

Rukovodstvo Skupštine potpisalo je nedavno ugovor sa nikšićkom firmom “Temko” o nabavci itisona vrijednih 11 hiljada eura. Ugovorom  je predviđeno da kvadratni metar itisona bude plaćen 170 eura.   Rukovodstvo Skupštine potpisalo je nedavno ugovor sa nikšićkom firmom “Temko” o nabavci itisona vrijednih 11 hiljada eura. Ugovorom  je predviđeno da kvadratni metar itisona bude plaćen 170 eura.

Nabavka podnih obloga za plenarnu salu parlamenta, bila je predviđena planom javnih nabavki za 2016. godinu, kazali su iz Skupštine Crne Gore.

Navodi se da je odluka donijeta 27. septembra 2016. godine. U to vrijeme predsjednik parlamenta bio je Darko Pajović.

“Planom javnih nabavki Skupštine za 2016. godinu predviđena je nabavka podnih obloga, procijenjene vrijednosti 25.000 eura. Odluka o pokretanju postupka javne nabavke donesena je 27. septembra 2016. godine, a javni poziv  objavljen je istog dana. Predmet javne nabavke obuhvatao je izradu, isporuku i pripremu, postavljanje podne obloge  itisona za  lože  u plenarnoj sali Skupštine”, navode u parlamentu.
Ističe se da su pristigle ponude “Temka”  i firme “Fidas” od 17.700. Nakon što je odluka o izboru donesena 31. oktobra, kako se navodi, podgorička firma uložila je žalbu. “Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki donijela je Rješenje po žalbi 3.10.2017. godine, nakon čega je potpisan ugovor”, navodi se.

Volim Podgoricu/Vijesti

 

Check Also

Podgoričanin uhapšen zbog ulične prodaje droge

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

One comment

  1. Kakvi su domaćini u svome domu, kada se ovako ,,brinu,, o narodnom?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *