Home / NOVOSTI / Društvo / ŽIVOT BEZ ŽIVOTA: Ovaj Crnogorac živi u nestvarnim uslovima FOTO)

ŽIVOT BEZ ŽIVOTA: Ovaj Crnogorac živi u nestvarnim uslovima FOTO)

U 21. vijeku Vladimir Vlado Paunović (76) iz sela Velika kod Plava živi život bez života i ovu zimu će dočekati bez struje, vode i sa dotrajalim krovom koji prokišnjava.

 

Vlado nema ništa, a kako kaže, ostao mu je samo čist obraz. Godinama živi kao samac u trošnoj kući pored groblja koja je sama po sebi sablasna.

Od rodbine se rijetko ko javlja, a niko ne zna kako je ovog čovjeka teška životna sudbina dovela ga na sami rub egzistencije i da bude osuđen na milost seljana koji kad-kad dođu i donesu mu ponešto hrane.

Od socijalne pomoći ima samo 65 eura. Za to koliko primi može kupiti samo hranu koju uzima u obližnoj seoskoj prodavnici. Nedavno su ga posjetili i socijalni radnici iz Službe u Plavu i uvjerili se u teško stanje u kojem ovaj čovjek živi.

 

Kao što se može vidjeti na fotografijama krova skoro i da nema. U trošnoj kući sa zidovima punim vlage Vlado ima samo željezni krevet, šporet i sto na kojem ima par lješnika i jabuka.

Drva za ogrijev takođe nema, već samo nekoliko dovučenih grana u dvorištu.

Na pitanje kako je proveo prošlogodišnju zimu Vlado odgovara da mu je bilo lijepo na minus 30.

 

“Nemam ništa, kao što vidite samo čist obraz. Nikom ništa nijesam tražio. Čekam da smrt dođe po mene i neću u starački dom”, jasan je Vlado.

Mjesna zajednica Velika zato moli sve ljude dobre volje da pomognu ovom nesrećnom ali časnom i poštenom čovjeku. Svako ko želi, novac može uplatiti na žiro račun: Mjesna zajednica Velika, broj računa: 505-8210000001457-46 sa naznakom: za Pomoć Vladu Paunoviću kod Atlas banke AD Podgorica.

www.cdm.me

Check Also

Promocija trilogije knjiga Danila Lompara  

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *