DPS smatra da URA brine o zelenim površinama samo na parcele gdje oni ne mogu da grade - Volim Podgoricu

DPS smatra da URA brine o zelenim površinama samo na parcele gdje oni ne mogu da grade

DPS smatra da kad je u pitanju URA briga o zelenim površinama odnosi samo na parcele gdje oni ne mogu da grade, pa pokreću kampanje kako ne bi radio niko, navodno, brinući za parkove u Podgorici.

“Tvrdnja doo „Šajo” da su na zemljištu u Bloku VI za koje je u jednom danu uplatio 1,4 miliona eura komunalija ucrtane zgrade je tačna, ali to nije spriječilo građanski pokret URA da pokrene inicijativu za brisanje solitera Milenijum iz postojeće planske dokumentacije, iako je situacija identična”, kazali su iz DPS-a.

Dakle, kad se radi o interesu građevinskog lobija URA, kako kažu iz DPS-a, onda se pridržavaju planskih dokumenata, i ne žele da se odreknu betoniranja Bloka VI zarad svojih zgrada i poslovnih kompleksa koje će, kako sami najavljuju, ubrzo početi da grade.

“Na ovaj način, potvrđuju tvrdnje onih koji su uporno ponavljali da je inicijativa za brisanje Milenijuma bila pokrenuta upravo da se ne bi pravila konkurencija zgradama Šajo grupe, u istom dijelu grada”, ocjenjuju iz DPS-a.

Dodaju da tadašnje tvrdnje Luke Rakčevića iz URA da “umjesto da gradimo solitere u Bloku, koji se ne uklapaju u postojeći ambijent i trajno ga obesmišljavaju, mi moramo njegovati zelene površine i snažiti postojeću infrastrukturu. U centru urbanog planiranja mora biti građanin – kao korisnik prostora, a ne interes investitora i krupni kapital” ili se ne odnose na krupni kapital u njegovim redovima, ili su bile samo u cilju sprečavanja konkurencije građevinskom lobiju u redovima URA, koji upravo u tom dijelu grada počinju gradnju stambenih blokova I poslovnih prostora namijenjenih za tržište.

“Rakčević se nije oglasio tim povodom kako bi spriječio “izgradnju stambenih blokova (velike gustine), kako bi u što kraćem roku mogle prodati stanove i maksimizirati profit, bez vođenja računa o niskom kvalitetu gradnje, nedefinisanim i lošim namjenama prostora, kao i drugim infrastrukturnim nedostacima” kako je govorio o Milenijumu.
Sve ovo građani vide i ocjenjuju na izborima”, kažu iz DPS-a.

“Da nije tako, URA sigurno ne bi bila partija sa minimalnom podrškom, a velikim lobijima”, poručili su na kraju.

www.cdm.me

1 komentar

  1. hey there and thank you for your information – I’ve definitely picked up something new from right here. I did however expertise a few technical issues using this website, since I experienced to reload the web site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and could damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again very soon..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com