Oslobađajuća presuda za Mandića i Radunovića - Volim Podgoricu

Oslobađajuća presuda za Mandića i Radunovića

Apelacioni sud potvrdio je oslobađajuću presudu za funkcionere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Slavena Radunovića, povodom optužnice vezane za događaj, od 24. oktobra 2015. godine, saznaje CdM.

Mandić i Radunović oslobođeni su 25. maja prvostepenom presudom optužbi da su 24. oktobra 2015. godine okupljenu masu građana ispred Skupštine Crne Gore pozivali na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

Tu odluku je donio sudija Višeg suda Vladimir Novović, navodeći da okrivljeni nijesu pozivali ni na koji način da se silom promijeni ustavno uređenje.

Novović je tada istakao da obraćanje Mandića građanima tokom kritične noći, riječi koje je izgovorio, mora se cijeniti u „svojoj sveukupnosti, a ne izvući iz konteksta, kako je to navedeno u optužnom prijedlogu“.

Posebno je razmatran i iskaz Ranka Krivokapića, tadašnjeg predsjednika Skupštine, koji je u telefonskom razgovoru Mandiću predložio da zajedno uđu na vrata iz Njegoševe ulice. Nakon što je njegov prijedlog odbijen, rekao je da će doći i pokušati da ispuni zahtjev funkcionera DF-a, da uđu na glavni ulaz.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com