KOLIKO KOŠTA SAVJEST? Nišlija OTKUPLJUJE grijehe na Ebay-u, evo koliko to košta! - Volim Podgoricu

KOLIKO KOŠTA SAVJEST? Nišlija OTKUPLJUJE grijehe na Ebay-u, evo koliko to košta!

“Ukoliko osjećate krivicu zbog grijehova koje ste počinili, možete te grijehe da prebacite meni. Tako možete da sačuvate savjest i nastavite sa kao slobodan i miran čovjek. Početna cijena za ovu opciju je 5 miliona dolara”, napisao je korisnik nikolmit na sajtu za prodaju stvari, popularnom ibeju. (ebay).

 U malo detaljnijem opisu dodao je da miran život sve do sada nije imao cijenu i da on nudi svoju savjest onima koji su počinili grijehe.

“Učinite život lijepim ponovo. Dišite ponovo. Ponovo budite slobodan čovjek i počnite ponovo da uživate u životu”, kaže nikolmit.

Ono što je najiteresantnije, čovjek je iz Srbije, tačnije iz Niša. Na Vajsovo pitanje zašto prodaje savjest, nikolmit kaže:

 “Zbog svega. Zbog nepravde. Zbog nepotizma. Standardan slučaj mladih kod nas. Obrazovan sam, fakultetski, ali zbog novca ne uspijevam da obrazovanje dižem na viši nivo. Zbog toga pratim kurseve online, ali ‘to znanje nemam na papiru, već SAMO u glavi’ (da citiram neke od ljudi sa kojima sam razgovarao o poslu). Tražim da me poštuju zbog mog znanja i kvaliteta, a ne zbog toga što sam spreman da radim svaki dan u nedjelji, nosim pelene, primam platu ispod minimuma zakonski dozvoljene plate i minimuma dostojanstva. Nisam mamin i tatin sin, ništa mi u životu nije završeno preko veze, iako je moglo. Na to sam ponosan. Odupro sam se da se priklonim poslovici ‘Ako ne možeš protiv njih, pridruži im se’. Ako je već sve u novcu, onda let’s play the game. Sve je na prodaju, samo je pitanje cijene, vjerovatno si učio da se odavnina prodaje ljubav, ideali, moral… zašto ne i savjest”.

Nišlija savjest cijeni pet miliona dolara, ali ne ibeju ne može da postavi cijenu veću od 500.

“Nije moglo da se postavi 5,000,000 dolara, kao ni ništa preko 500 dolara ili bar ja nisam umio to da odradim, jer mi je ovo prvi put da koristim ibej. U suštini, donji limit je 5 miliona, a ne bi me iznenadilo da dobijem i veću ponudu, s obzirom na ono što ja nudim. Oni imaju novac, ali obično ne i čistu savjest. Ja njima nudim miran san i život. Možda sam ipak mogao da tražim više? Smatram da bi ovo trebalo da bude cijena savjesti svih nas, poštenih, namučenih, bez izgleda za bolje sjutra. Ovo je svojevrsna kontra ovom vremenu u kome se sve prodaje jeftino. Na ovaj način pokazaću ljudima da patike od 300 eura, bunda od 3,000 eura, kola od 80,000 eura, stan od 250,000 eura imaju veoma malu vrijednost nasuprot osnovnih ljudskih vrijednosti”.

dijaspora.news/vice.com

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com