Glavni grad i opštine Tuzi i Golubovci uskoro dobijaju Starteške karte buke - Volim Podgoricu

Glavni grad i opštine Tuzi i Golubovci uskoro dobijaju Starteške karte buke

Stratešku kartu buke za teritoriju Glavnog grada Podgorice i opština u sastavu Glavnog grada, radiće “WINSOFT” d.o.o. Podgorica. Ukupnu vrijednosti projekta je 39.984,00 eura sa PDV-om.

Radna verzija tekstualnog dijela strateške karte buke biće gotova za 180 dana od dana potpisivanja Ugovora, a finalna verzija (tekstualni i grafički dio) Strateške karte buke 240 dana od dana potpisivanja Ugovora.

U procesu izrade neophodno je odraditi prikupljanje podataka o prethodnom, postojećem ili predviđenom nivou buke izraženom indikatorima buke, proračun indikatora buke, procjenu štetnog efekta buke i pripremu, odnosno izradu Strateške karte buke.

Cilj izrade Strateške karte buke je ispitivanje ukupnog nivoa buke iz različitih izvora kojem je izloženo stanovništvo na određenom području, u cilju donošenja Akcionog plana koji sadrži mjere zaštite od buke i njenih efekata u životnoj sredini, kao i mjere za smanjenje buke u slučaju prekoračenja graničnih vrijednosti.

Izrada strateških karata buke je predstavljanje podataka o postojećim ili predviđenim nivoima buke utvrđenim indikatorima, uključujući prekoračenja propisanih graničnih vrijednosti, broja ljudi izloženih buci na nekom području ili broja domaćinstava izloženih određenim vrijednostima indikatora buke na određenom području.

Podaci iz Strateške karte buke predstavljaju podlogu za izradu planskih dokumenata i projektno-tehničke dokumentacije.

Kao krajnji rezultat očekuje se urađena Strateška karta buke za prostor koji obuhvata urbano područje Glavnog grada Podgorice i opština u sastavu Glavnog grada.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com