Crnogorska kinematografija na Zagreb film festivalu - Volim Podgoricu

Crnogorska kinematografija na Zagreb film festivalu

Na nedavno okončanom 15. Zagreb film festival (ZFF) crnogorska kinematografija imala je zapaženo predstavljanje.

 

U saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore organizovan je program „Fokus: Crna Gora” posvećen recentnoj crnogorskoj kinematografiji.

 

U okviru te imenovane sekcije prikazani su dugometražni igrani filmovi: „Iskra” Gojka Berkuljana, „Igla ispod praga” Ivana Marinovića i „Ispod mosta, među stijenama” Pavla Simonovića, kao i kratkometražni filmovi: „Zakloni” i „Dvorišta” Ivana Salatića, „Umir krvi” Senada Šahmanovića, „Soa” i „Biserna obala” Dušana Kasalice, „Revolucionarni dom” Seada Šabotića i „Žeđ” Nikole Vučinića, za koje je vladalo veliko interesovanje. Reditelj Senad Šahmanović je učestvovao u radionici „Moj prvi scenarij” koju su vodili mentori Pjer Žalica i Srđan Koljević sa projektom „Sirin”.

 

U okviru sekcije Industrija Mladost, posvećene studentima regionalnih akademija, studenti Fakulteta dramskih umjetnosti Zvonimir Grujić sa studijskog programa Filmska i televizijska režija i Jelena Šoškić sa studijskog programa Produkcija učestvovali su na Pitching forumu na kojem su predstavili svoj projekat.

 

Kao gost festival predstavljen je Filmski festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival. Publici u dvorani Muller obratili su se Ivan Marinović, selektor dugometražnih filmova festivala u Herceg Novom i Sehad Čekić, direktor Filmskog centra Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com