Ćeman: Budžetska politika Opštine Petnjica podređena je interesima političko-administrativne klase - Volim Podgoricu

Ćeman: Budžetska politika Opštine Petnjica podređena je interesima političko-administrativne klase

Aktuelna budžetska politika u Opštini Petnjica podređena je interesima političko-administrativne klase, a ne društva kao cjeline, kazao je Albin Ćeman, nosilac liste Demokrata na izborima u Petnjici.

“Budžetska sredstva se ne troše na transparentan način, što narušava legitimitet cjelokupnog sistema potrošnje novca poreskih obveznika. Neodgovornost aktuelne vlasti proteže se čak do činjenice da nema zvaničnih podataka o broju nezaposlenih u opštini Petnjica. Ne postoji nijedna mjera koja bi odgovorila alarmantnom iseljavanju stanovnika”, naveo je Ćeman.

On je kazao da će se nova vlast na čelu sa Demokratama zalagati za postepeno kreiranje efikasnog srednjoročnog okvira javnih rashoda.

“Time će se trošenje društvenog novca vezati za društvene prioritete, a ne trenutne potrebe i procjene administrativnog aparata. Tako će se otvoriti vrata za različite društvene aktere da daju doprinos u kreiranju optimalnih programa potrošnje budžetskog novca. Iniciraćemo uspostavljanje sistema praćenja broja i strukture nezaposlenih, bez čega nema planiranja aktivne politike zapošljavanja. Zaustavićemo partijsko zapošljavanje i pružiti jednake šanse svima. Osnovni zadatak lokalnih javnih politika biće otvaranje novih radnih mjesta. Lokalna samouprava će pružati pomoć mladima pri započinjanju privatnog biznisa i uvesti povremenu edukaciju.  Takođe, obezbjedićemo potpunu transparentnost trošenja budžetskih sredtava. Pravo je javnosti da zna gdje ide svaki cent”, istakao je Ćeman.

On je rekao i da je dosta bilo partijskog zapošljavanja.

“Dosta je bilo bogaćenja nekoliko porodica na račun siromašnih građana. DPS vlast je upropastila Petnjicu. Ni jedno jedino radno mjesto nijesu otvorili. Osim što su se debelo ugradili i napunili svoje džepove, ništa nisu izgradili u našoj opštini. Uzeli su budućnost mladim sugrađanima. Vrjeme je za nove ljude koji će raditi za građane i biti u službi građana. Od 26. novembra zajedno ćemo raditi i graditi našu Petnjicu. Za ljepšu budućnost svih njenih građana. Samo jednim potezom olovke pošaljimo u političku prošlost one koji su nas unazadili, hrabro, dostojanstveno i ponosno. Za spas Petnjice. Za bratsku slogu. Broj 6. Demokratska Crna Gora”, zaključio je Ćeman.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com