Home / NOVOSTI / Društvo / “Njemice nisu švercovale pse iz Crne Gore, nego ih spašavale”

“Njemice nisu švercovale pse iz Crne Gore, nego ih spašavale”

Njemačke državljanke nisu švercovale pse iz Crne Gore, nego ih spašavale. Ovo tvrde iz NVO Prijatelji životinja povodom tvrdnji iz Hrvatske da su na granici uhvaćene u “švercu”.

S obzirom na to da su crnogorski mediji prenijeli saopštenje kolega iz Hrvatske, u kome piše da je na graničnom prelazu između Crne Gore i Hrvatske spriječen međunarodni šverc pasa, dužnost nam je da crnogorskoj javnosti saopštimo pravu istinu o tom nemilom događaju. Saopštili su iz ovoga udruženje portalu Volim Podgoricu.

Tačno je da su prošlog petka na graničnom prelazu Karasovići hrvatski carinici zaustavili dva vozila, “BMW” crnogorskih registarskih oznaka i “DAČIJU LOGAN” njemačkih registarskih oznaka. U BMW- u su bili vozač i suvozač za koje je utvrđeno da nemaju veze sa događajem, iako je u njihovom vozilu zatečeno pet kaveza sa devet pasa. U “dačiji” su bila četiri kaveza sa pet pasa. Automobilom je upravljala 30-godišnja njemačka državljanka, a na mjestu suvozača bila je njena 26-godišnja zemljakinja.

Njemice su odmah izjavile da su psi njihovi, zbog čega su crnogorci pušteni. Međutim potpuno je netačno da se radi o bilo kakvom švercu pasa, već je riječ o udomljavanju pasa , koji svoje udomitelje posredstvom naših dugogodišnjih saradnika pronalaze u zapadnoevropskim zemljama. Riječ je o potpuno legalnoj radnji, u koju su upućene sve naše kolege iz organizacija za zaštitu životinja u Crnoj Gori i tu nema ničeg što bi se moglo nazvati švercom. Međutim, u ovom slučaju, na žalost nisu bile ispoštovane procedure oko broja pasa koji se u jednom vozilu mogu prenijeti preko granice, a da nesreća bude još veća, tu se zadesio jedan nervozni carinik zbog koga je nastao problem. Naši prijatelji koji su pse prevozili su uhapšeni i u pritvoru su proveli 48 sati i protiv njih će se u Hrvatskoj voditi sudski postupak,  dok smo mi iz pošli na granični prelaz, preuzeli pse i vratili ih u Bar.

Napominjemo da su ove turistkinje skupo platile svoj boravak u Crnoj  Gori i svoju ljubav prema životinjama. Platile su zbog svoje liste odabranih i spasenih! Koga povesti, a koga ostaviti sa saznanjem da sjutrašnji dan neće dočekati živeći na ulici. Da, one će biti kažnjene jer su spasavale… One su srcem jurišale na propise, zakone, zabrane,… a da li će biti kažnjeni oni koji nemilosrdno ostavljaju, odbacuju, ne liječe svoje ljubimce, koje kupuju iz nelegalnih odgajivačnica! Oni koji tuku, izgladnjavaju, nemaju samilosti kada džukele ostavljaju vezane za kontejnere.

Check Also

Izdate dozvole za gradnju tri naplatne rampe na auto-putu

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

One comment

  1. Zaso Vas portal nije naveo da su u pitanju rasni psi,i zasto ste ubacili fotografije koje su ljubiteljima poznate,znamo da to nijesu bili ulicni psi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *