PODGORICA: Građani satima čekali autobuse, evo šta je razlog - Volim Podgoricu

PODGORICA: Građani satima čekali autobuse, evo šta je razlog

Vodeće autobuske kompanije za gradski prevoz u Podgorici danas su bile na meti policijskih službenika koji su, po principu slučajnog uzorka, kontrolisali njihovu ispravnost, saznaje CdM.

Vlasnik “Gradskog saobraćaja PG” Haris Alivodić potvrdio je za naš portal da su njihovi autobusi slati na vanredne tehničke preglede.

“Nemamo toliko autobusa da bi ih zamijenili, a ni vozača, pa je zato bilo kašnjenja na nekim linijama. Nije bilo problema na tehničkom pregledu”, kazao nam je kratko Alivodić.

Ova današnja akcija naljutila je brojne građane koji su se požalili CdM-u da su kasnili do svog odredišta.

“Haos je bio. Čekali smo nekoliko sati autobuse, a nijesmo znali da su isključeni”, žalio se CdM-u jedan student sa UDG-a.

“Samo u Crnoj Gori može da se desi da u sred radnog dana iz saobraćaja budu isključeni autobusi i budu poslati na vanredne tehničke preglede”, žali se drugi građanin.

Inače, ovo je redovna procedura koju sprovodi saobraćajna policija, prije svega, zbog bezbjednosti u saobraćaju.

Naime, prevoznici su dužni da rade redovan tehnički pregled svakih šest mjeseci, a po zakonu, saobraćajni policajac ima pravo da vozilo isključi iz saobraćaja i uputi ga na vanredni tehnički pregled.

Poseban problem je starost autobusa. Nadležni nemaju precizan podatak, ali kažu da su neki autobusi odavno punoljetni.

U našem Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima ne postoji starosna granica za vozila poslije koje ne može da učestvuje u prevozu. Tako da je dovoljno da autobus prođe samo tehnički pregled i da nesmetano vozi.

www.cdm.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com