Livetennis: Đoković prvi na kraju 2018. godine - Volim Podgoricu

Livetennis: Đoković prvi na kraju 2018. godine

Teniska sezona zvanično je završena u Lilu gdje je reprezentacija Francuske postala šampion Dejvis kupa. Nema, kao i do sada, mnogo vremena za odmor za najbolje igrače, a specijalizovani teniski portal Live tennis pokušao je da predvidi kako će izgledati ATP lista na kraju 2018. godine.

Prema analizi Endrjua Hendrija, ATP lista na neki će način biti slična ovoj na kraju 2017, ali Hendri predviđa i značajne promjene u poretku prvih 10 igrača, piše Sportklub.

Na prvom mjestu bi 2018. godinu mogao da završi Novak Đoković.

“Ako su Rodžer Federer i Rafael Nadal mogli da se vrate u sam svjetski vrh nakon dugih pauza, zašto to ne bi mogao da uradi srpski superstar Novak Đoković”, zapitao se u svom tekstu Hendri koji svoje predviđanje potkrepljuje logičnim razmišljanjem.

Đoković je bio dominantan igrač na Turu u poslednjoj deceniji, pobijedio je u najviše mečeva, na najviše turnira i proveo na prvom mjestu više nedjelja od bilo kog drugog igrača. Sa 30 godina još uvijek ima mnogo toga da da na terenu. Nemoguće je zauvijek ostati na vrhu, a Đoković je u 2017. imao mnogo problema i na terenu i van njega. Ali, on je kompletan igrač, potpuno se oporavio i očekuje se da se na teren vrati u najboljem izdanju. “A to znači još osvojenih Gren slemova, Mastersa i veoma moguć povratak na prvo mjesto”, zaključio je Hendri.

Naravno, Hendri je svjestan koliko se nezahvalnog zadatka prihvatio i koliko stvari može da utiče na poredak na ATP listi, ali prema njegovom mišljenju, drugi će biti Rafael Nadal od koga očekuje da nastavi dominaciju na šljaci, ali da će mu mjesto među četiri najbolja na svijetu biti zagarantovano ukoliko bude mogao da bude dobar na tvrdoj podlozi.

Marina Čilića Hendri je stavio na treće mjesto uzdajući se u dozu konstantnosti koju je Hrvat pokazao minule sezone, dok na četvrtom mjestu “vidi” Aleksandra Zvereva.

Sjajan kraj sezone za Davida Gofana bio je dovoljan razlog za autora da ga za narednu sezonu stavi na projektovano peto mjesto, ispred Rodžera Federera. Od Švajcarca Hendri nikako ne očekuje da ponovi fenomenalni sezonu koju je imao i u 2018.

Prvih deset će prema ovoj procjeni kompletirati redom Huan Martin del Potro, Endi Mari, Miloš Raonić i Dominik Tim.

Uz napomenu da uvijek treba obratiti pažnju na Grigora Dimitrova, Stena Vavrinku i Džeka Soka, Hendri se našalio na svoj račun zaključkom da jedva čeka da prođe 12 mjeseci i da pogleda svoj tekst ponovo i uvidi “koliko je ozbiljno pogriješio”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com